Erősödött a forint szerdán

Erősödött a forint szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

A forint az év eleje óta már jelentős erősödésre tett szert a főbb devizák ellenében és több hónappal korábbi árfolyamszintre tért vissza.

Szerda esti jegyzésén a forint az euróval és a dollárral szemben novemberben, a svájci frankkal szemben decemberben elért leggyengébb ár

olyamához képest már 4,7 százalékkal állt erősebben az euróval, 6,4 százalékkal erősebben a dollárral és 5,1 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Hírdetés

Az eurót a kora reggeli 357,12 forint után este hét óra előtt 354,63 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 313,95 forintról 309,86 forintra, a svájci franké pedig 340,05 forintról 339,26 forintra csökkent estére.

A forint ezzel 0,7 százalékkal erősödött szerdán az euróval, 1,3 százalékkal a dollárral és 0,2 százalékkal a svájci frankkal szemben.

A szerdán elért forintárfolyam az euróval szemben nagyjából a szeptember középinek, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig a november elejinek felel meg.

Az év eleje óta a forint 3,9 százalékkal erősödött az euróval, 4,6 százalékkal a dollárral és 4,8 százalékkal a svájci frankkal szemben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »