Az oltottak figyelmébe! – november 15-i hírösszefoglaló

Az oltottak figyelmébe! – november 15-i hírösszefoglaló

Az oltottak figyelmébe!; Ukrajna egyes régióiban szükségállapotot hirdethetnek ki; Hamis covid-okmányokat találtak a Munkácsi Városi Tanács munkatársainál; Új jelölés jelenik meg az ukrán vezetői engedélyekben; Gyalogost gázoltak halálra a Beregszászi járásban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 15-én.

A Badaló Családorvosi Rendelő közösségi oldalán hívja fel az oltottak figyelmét a hatályos fontos információkra. A rendelő munkatársai arra kérnek minden olyan pácienst, akinek a Badalói Családorvosi Rendelővel van szerződése (deklaráció), és nem Ukrajnában kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, hogy az erről szóló igazolásokat legyenek szívesek felvinni a rendelőbe, amit aztán beiktatnak a rendszerbe. Erről angol és ukrán nyelvű igazolást is kapnak a páciensek!

Ukrajna határ menti régióiban szükségállapotot vezethetnek be a fehérorosz határon kialakult helyzet súlyosbodása esetén – jelentette be Denisz Monasztirszkij belügyminiszter az államhatár védelméről szóló tanácskozást követő tájékoztatón. Elmondása szerint jelenleg a Határőrség, a Nemzetőrség, az Országos Rendőrség erősítik a bevetési helyeket. Ugyanakkor megjegyezte: nem tervezik bevonni a keleti és déli katonaságot a fehérorosz határ védelmére.

Hírdetés

Két nő, a Munkácsi Városi Tanács alkalmazottai hamisított nemzetközi oltási bizonyítványt mutattak be a munkahelyükön. Mindkettő ellen eljárást indítottak. A rendőrség nyomozói az előzetes vizsgálat során megállapították, hogy a vádlottak illegálisan hamisított iratokat vásároltak, egyenként 1500 hrivnyát fizettek. A nők nem kaptak semmilyen oltást. A vádlottak két évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

December 28-tól új jelölés jelenik meg az ukrán vezetői engedélyekben az automata sebességváltóval rendelkező autók vezetését illetően, számolt be az ukrán belügyminisztérium szolgáltató központja. A dokumentum 12. oszlopában a „78” számkód fog szerepelni, ami azt jelenti, hogy az ilyen dokumentummal rendelkező járművezető csak automata sebességváltós autót vezethet. Ha a vezetői engedély 12. oszlopában nincs jelölés, akkor bármilyen autót vezethet.

Kárpátalján a rendőrség munkatársai nyomozást indítottak egy autóbaleset ügyében, melynek következtében meghalt egy 72 éves nő. Az ügyben tart a vizsgálat. November 13-án kijevi idő szerint fél nyolckor a rendőrséghez egy 44 éves beregszászi járási lakos fordult. A nő elmondta, hogy a Skoda SuperB típusú autójával Szőlősvégardóban, az Ardói úton elütött egy gyalogost. A nyugdíjas asszony a mentőautóban vesztette életét.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »