Finom ételek az újonnan nyílt Enjoy-ban – Valóra vált álom

Finom ételek az újonnan nyílt Enjoy-ban – Valóra vált álom

Ebben a felgyorsult, rohanó világban bizony sokszor nincs ideje az embernek főzni, néha még enni sem. A gyorséttermek erre nyújtanak megoldást: tálcán kínálják a hamburgert, sajtburgert, sült krumplit stb. A gyorskaját pedig nem lehet nem szeretni. És azt a helyet, ahol a friss alapanyagokhoz, házias ízekhez még gyors és barátságos kiszolgálás is társul, szívesen felkeressük gyakrabban is.

Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg Beregszászban kapuit az Enjoy gyorsétterem, mely nem mindennapi ízekkel várja vendégeit. A büfé vezetői, Márton Vendel és Fórizs Gergely külföldi munkavállalásból hazatérve gondoltak egy merészet, és saját vállalkozásba kezdtek. Ezúttal velük beszélgettünk indulásról, kihívásokról.

– Mindketten Hollandiában dolgoztunk egy gyorsétteremben – kezdi beszélgetésünket Gergő. – Az nem ilyen jellegű gyorsétterem volt, főként az ázsiai konyha különlegességeit készítettük. Azonban szerettük ezt a fajta munkát, és elterveztük, hogy ha hazajövünk, mi is indítunk egy gyorsbüfét.

– Szerettük a külföldi munkánkat, de mindkettőnket haza húzta a szíve – teszi hozzá Vendel. – Sokat gondolkodtunk, ötleteltünk, hogy mit és hogyan kellene, aztán megszülettek a tervek. Tavaly szerettünk volna indítani, de a karantén bevezetésével úgy döntöttünk, hogy inkább elhalasztjuk, hiszen a kezdetkor senki nem tudta, hogy mi vár ránk.

– Azt kell mondjuk, megtalálni a megfelelő helyet, elgondolni a bútorok helyét, megrendelni és berendezni nem volt nehéz. Sőt, talán ez volt a legkönnyebb rész. Majdnem mindenünk megvolt, és már márciusban szerettünk volna megnyitni, azonban a nagyteljesítményű sütők terhelését kibíró elektromos hálózat kiépítése és engedélyeztetése eléggé hosszadalmas volt, majdnem három hónapot vett igénybe. Így csak május végén tudtunk nyitni.

– Szerettünk volna valami egyszerű nevet, amit könnyű megjegyezni. Angolul, mikor jó étvágyat kívánunk, azt mondjuk, hogy enjoy your meal. De sokan egyszerűsítik csak enjoy-ra. Innen jött az ötletünk, hogy akkor nevezzük el így az éttermet, hiszen az enjoy szó azt jelenti, hogy élvezd. És egy finom falatot élvezni is szoktunk – meséli Gergő.

– Az első napra 50 százalékos akciót hirdettünk minden ételre. Rengetegen tértek be hozzánk, előfordult, hogy negyven percet is kellett várnia a vendégnek az ételre, mert nem érkeztünk mindent gyorsan elkészíteni.

Egyrészt nagyon jó érzés volt, hogy ennyien érdeklődnek az új étterem iránt, másrészt nagyon fárasztó volt.

Aznap mi már hajnalban talpon voltunk, hogy a nyitásra minden előkészület meglegyen. Aztán délután négykor be kellett zárnunk, mert elfogyott mindenünk, este pedig sokáig voltunk még bent, hogy másnapra fel tudjuk tölteni a készleteinket. Megterhelő, de örömteli nap volt – emlékszik vissza Vendel.

Hírdetés

– Azóta is jó azt látni, hogy azok a vendégek, akik első nap eljöttek és megkóstolták ételeinket, visszajáró vendégeink. Nem mindennapi ízesítésünk van, a szószaink is eltérőek a városban található többi gyorsbüfé kínálatától, de ez tesz egyedivé minket. Hétköznap 9:30-tól este nyolcig vagyunk nyitva, szombaton reggel nyolctól délután négyig, vasárnap zárva tartunk. Reméljük, olyan szívesen térnek be hozzánk a vendégeink, amilyen szívesen mi várjuk őket – egészíti ki Gergő.

– Egy gyorsétterem nem működhet gyros tál nélkül. Ezért nálunk is van kicsi és nagy adagban. Emellett kérhetnek gyrost tortillában, dönert, hamburgert, csirkeburgert. Vannak csirkefalatkáink is. Ezek menüben is kérhetők sült krumplival és üdítővel. Így olcsóbb, mintha külön vennék meg a hamburgert, a sült krumplit és az üdítőt. Természetesen frissítőket is kínálunk: üdítőt, energia italokat, kávét, kapucsínót stb., mindent, ami egy kiadós étkezéshez szükséges – mondja Gergő.

– A receptek, az elkészítés, a szószok mind saját elgondolás alapján készülnek. Mint mondtuk is, külföldön nem ilyen jellegű gyorsétteremben dolgoztunk, így ezeket mind magunknak kellett kialakítanunk – teszi hozzá Vendel.

– Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk már. Mint említettük, több visszajáró vendégünk van. Ez nagyon jó érzés, és büszkék vagyunk magunkra. Reménykedtünk abban, hogy meg tudunk felelni az itteni igényeknek, és úgy gondoljuk, hogy ez sikerült is – mondják egyetértően.

– A hamburger és a gyros tál. Ezeket nagyon szeretik, rengeteget készítünk belőlük egy nap. Azonban sokféle vendég tér be hozzánk, és változó, hogy mit kérnek inkább. Minden egyes ételt ugyanolyan odafigyeléssel készítünk, hogy ízletes legyen – emeli ki Vendel.

– Az első naphoz hasonlóan több akciós napot vagy nyereményjátékot hirdettek már.

– Így igaz, volt már nyeremény játékunk a Pulzus Rádióban, egyet hirdettünk mi a közösségi oldalunkon is. Legutóbb egy 400 hrivnya értékű kétszemélyes ajándékutalványt sorsoltunk ki, amelyet kínálatunkból lehetett levásárolni. Jövő hónapban, pedig ismét tervezünk egy akciós napot. Ez azért fontos nekünk, mert szeretnénk kedveskedni a visszajáró vendégeinknek, hogy a kedvenc ételeinket olcsóbban szerezhessék be, másrészt pedig szeretnénk még több vendéget becsalogatni, megismertetni velük a kínálatunkat – mondja Gergő.

– Én hétvégén próbálom kipihenni az egész heti fáradalmakat. Valamint előkészülni a jövő hétre, beszerezni az elfogyott alapanyagokat – tudjuk meg Gergőtől.

– Én a büfé vezetése mellett még fotósként is dolgozom. Portréfotózásokat, szülinapi, ballagó vagy esküvői fényképek elkészítését vállalom. Bár az egész heti munka mellett csak hétvégén van időm erre a szakmámra, igyekszem azt is maximálisan teljesíteni. Nem könnyű összeegyeztetni a két munkát, de mind a kettőt nagyon szeretem csinálni, és nem adnám fel egyiket sem – teszi hozzá Vendel.

– A menüben szeretnénk kicsit újítani, új ízesítésű hamburgereket kínálnánk, reméljük, ízleni fog a vendégeknek. Emellett szeretnénk megfelelni az elvárásokat, hogy ne csalódjanak bennünk.

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »