A Csemadok-díjak átadása júniusban lesz, a kitüntetettekről műsor készül

A Csemadok-díjak átadása júniusban lesz, a kitüntetettekről műsor készül

Portálunkon korábban már közzétettük az idei Csemadok-díjasok listáját és arról is írtunk, hogy a magyar kultúra napján, vagyis január 22-én a szokásos galántai díjátadó gála – a koronavírus-járvány miatt – elmarad. A kultúrakedvelők azonban nem maradnak ünneplés nélkül, hiszen a ma7 médiacsalád, amely a Csemadok stratégiai partnere, egy műsorfolyammal tiszteleg a kitüntetettek és a magyar kultúra napja előtt.

Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára portálunkat úgy tájékoztatta, mivel mindenképpen szerették volna közönség előtt, a megfelelő tisztelet mellett átadni a díjakat, nem pedig postán elküldeni, ezért döntöttek úgy, hogy a nemzeti összetartozás napján, június 4-én adják át azokat a kitüntetetteknek.

Hírdetés

– tájékoztatott a titkár.

A Csemadok országos rendezvényeinek megtartásról szólva, ahol akár több száz, esetleg több ezer ember is össze szokott jönni, elmondta, azok még úgymond a levegőben lógnak. Nem tudni, hogy alakul a járványhelyzet. Mint ahogy azt sem, hány embert sikerül beoltani a következő hónapokban.

Kérdés az is, vajon az oltás esetleg nem lesz-e a feltétele annak, hogy valaki nagyobb rendezvényen részt vehessen. A tervezés éppen ezért nehézkes, nem lehet előre látni az eseményeket. Az újratervezések és átszervezések idejét éljük, de nincs más út, ha nem akarunk teljesen élő kultúra nélkül maradni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »