A Hamász és a Hezbollah is rakétákkal támadja Izraelt

Hétfő reggel Izrael északi és középső részén megszólaltak a légiriadó szirénái, az Iránból támogatott libanoni síita Hezbollah és a Gázai övezetben működő Hamász iszlamista terrorszervezet rakétákat indított az északon fekvő Galileára és Tel-Avivra. Az izraeli hadsereg (IDF) újabb hadosztályt vezényelt a libanoni határra – jelentette az IDF.

Az IDF közlése szerint már vasárnap este csatlakozott a 91. hadosztály a Dél-Libanonban folytatott szárazföldi hadjárathoz. Ezt az egységet az elmúlt két hétben toborozták és képezték ki erre a feladatra, és már megkezdte „fókuszált és korlátozott” tevékenységét a határ térségében. Ez a harmadik hadosztály a 98. és 36. hadosztály mellett, melyek mintegy egy hete kezdték harcukat Dél-Libanonban. A 91. hadosztály a háború egy évvel ezelőtti kezdete óta elsősorban a térség településeinek védelmét látta el a libanoni határnál. Megakadályozták, hogy a Hezbollah rajtaütéseket hajtson végre az ország északi részén, és támadta a mozgalom infrastruktúráját. Hétfő reggel a nyugat-galileai Kfar Vradimban rakéták csapódtak egy lakóházba és egy parkolóba. Több autó kigyulladt, de a rendőrség tájékoztatása alapján nem történt személyi sérülés. Az IDF szerint mintegy húsz rakétát indítottak erre a területre, melyek közül többet elfogtak.

Hírdetés

A Gázai övezetből, Hán-Juniszból délelőtt öt rakétát indítottak az ország középső része felé. Tel-Avivban és környékén az óvóhelyekre menekültek az emberek. Ketten könnyebben megsebesültek a rakétatámadás következtében Kfar Habadban. A Hamász jelentkezett a rakétakilövések elkövetőjeként. A polgári védelem kétezer főben maximálta a tel-avivi esti alternatív, az elhurcoltak családtagjai szervezte megemlékezés részt vevőinek számát a biztonsági helyzet, a rakétafenyegetés miatt. A szervezők negyvenezer ember jelenlétét tervezték a Jarkon parkban, a jegyek mind elfogytak a múlt hónapban a meghirdetést követő nyolc órán belül.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »