Papi zarándoklaton vettek részt a Pécsi Egyházmegye lelkipásztorai

Papi zarándoklaton vettek részt a Pécsi Egyházmegye lelkipásztorai

A Veszprémi Főegyházmegyébe látogatott a Pécsi Egyházmegye mintegy húsz lelkipásztora Felföldi László megyéspüspökkel október első napjaiban.

A mindennapok körforgásában a lelkipásztori feladatok mellett kevés alkalom nyílik a papok számára, hogy hosszabb időt töltsenek a papi közösségben. Ezt hivatott pótolni a Pécsi Egyházmegye papjainak hagyományosan évente megtartott papi zarándoklata és kirándulása.

Egyfajta csapatépítő, a paptestvéri közösséget formáló és gazdagító kirándulás és lelki zarándoklat volt az idei találkozásnak is a célja, melyen ellátogattak a tihanyi apátságba, majd Litérre, ahol imádkoztak Bódi Mária Magdolna, az 1945-ben – hitből fogadott tisztasága védelmében – vértanúhalált halt szent életű munkáslány sírjánál és felkeresték vértanúsága helyszínét. A program részeként a papok ellátogattak a zirci apátságba és a bodajki kegytemplomba is.

Hírdetés

Veszprémben Udvardy György érsek hivatalában fogadta a lelkipásztorokat. Az érseki palotában megtartott találkozón megbeszélést folytattak Takáts István érseki általános helynökkel, a veszprémi főszékesegyház plébánosával, Dékány Árpád Sixtus O. Cist emeritus apáttal.

Az út valamennyi állomásán vendéglátóikkal együtt mutatták be a legszentebb áldozatot, hálát adva szolgálatuk kegyelmeiért a Jóistennek, valamint erősítve egymást és a paptestvéri közösséget.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »