Nem baj, hogy koronavírus-járvány meg kijárási tilalom van, a pozsonyiak tömegesen vonultak ki, hogy szánkózzanak egyet

Nem baj, hogy koronavírus-járvány meg kijárási tilalom van, a pozsonyiak tömegesen vonultak ki, hogy szánkózzanak egyet

Egyesek Pozsonyban annyira megörültek a ma leesett hónak, hogy a koronavírus-járványra fittyet hányva árasztották el a Kolibát és a Zerge-hegyet.

Pozsonyban ma leesett a hó, aminek egyesek annyira megörültek, hogy tömegesen vonultak ki a természetbe, hogy kedvükre kiélvezhessék a hólepte táj örömeit. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha éppenséggel Szlovákiában nem lenne érvényben a koronavírus-járvány miatti rendkívüli kijárási tilalom.

Habár a természetben való kijárás megengedett, ugyanakkor a pozsonyi Kolibán és a Zerge-hegyen készült mai fényképeket elnézve, nyilván senki sem olyan jellegű kijárásra gondolt, amikor tömegesen fogják egymást ellepni az emberek.

A Bratislavské noviny tette közé azt a fotósorozatot, amelyen egymás hegyén-hátán állnak az emberek a pozsonyi Koliba és a Zerge-hegy területén. Habár a természetben nem kötelező a szájmaszk viselése, a képeken többen egyáltalán nem viselnek maszkot, még annak ellenére sem, hogy egy nyüzsgő tömeg kellős közepén álnak.

Teljesen érthető, hogy a hetekig tartó bezártság sem a felnőtteknek, sem a gyerekeknek nem kedvez. Ugyanakkor tömegesen kivonulni a természetbe egy másik szélsőségnek számít. „Ilyen a lockdown szlovák módra”

Hírdetés

– jegyzi meg a Bratislavské noviny.

A Kolibát és a Zerge-hegyet teljesen elárasztották a látogatók, olyannyira, hogy azonnal tele is lettek a parkolók. A rendkívüli helyzet miatt a mai nap folyamán a városrész polgármestere, Rudolf Kusý is arra kérte a lakosokat közösségi oldalán, hogy inkább válasszanak más helyet a sétára.

– írta Pozsony-Újváros polgármestere, Rudolf Kusý.

A hírek szerint a rendőrök is kivonultak a Kolibára és a Zerge-hegyre. A parkolóhelyek annyira megteltek, hogy az autókat kénytelenek visszafordítani.

Pozsony-Újváros figyelmeztette a lakosokat, hogy a kellemes téli idő ellenére se felejtkezzenek meg a koronavírus-járványról. Tartsák be az intézkedéseket, és kerüljék az olyan helyeket, ahol túl sok ember koncentrálódik.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »