A Kataib Hezbollah az amerikai megszállók elleni harcra készül

A Kataib Hezbollah az amerikai megszállók elleni harcra készül

Az iraki Kataib Hezbollah nevű hazafias szervezet a napokban jelentős hadgyakorlatot tartott, mellyel felkészülnek az idegen megszálló csapatok kiűzésére.

Az iraki ellenálló csoport ,,Hunting the Crow,, néven rendezett hadgyakorlatot több ezer harcos részvételével, mellyel valójában az amerikai megszálló csapatok elleni harcra készülnek fel.

Jaafar Al-Husseini a hazafias szervezet szóvivője a sajtónak elmondta, hogy a hadgyakorlaton több ezer harcosuk négy fajta forgatókönyvet gyakorol el a megszálló csapatok elleni harcra. Ezek közül az egyik az, melynek során az amerikaiak helikopterekkel hajtanának végre rajtaütést ellenük.

Hírdetés

A hadgyakorlatra Jurf Al-Nasr városa mellett került sor Bagdadtól 60 kilométerre dél-nyugatra. Célja pedig az, hogy a Kataib Hezbollah alakulatai elérjék a harckészültséget és bármilyen váratlan helyzet során be tudjanak avatkozni. A gyakorlat során különböző fegyvertípusokkal éleslövészetre is sor került.

A Hezbollah alakulatai különböző harci helyzeteket szimuláltak. Felkészültek légi támadásra, erdei hadviselésre és városi hadviselésre is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »