Kiutasították és ezer eurós bírságot szabtak ki két turistára Velencében utcai kávéfőzés miatt

Kiutasították és ezer eurós bírságot szabtak ki két turistára Velencében utcai kávéfőzés miatt

Egy osztrák turistát 300 euró bírsággal sújtottak Olaszországban, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy pínealigetben Trieszt tengerparti üdülőnegyedében. Velencében a Rialto hídtól nem messze az utcán főzött kávét egy kempingfőzőn egy német turista, ő és társa 1 000 eurós bírságot kapott.

Az 52 éves bécsi férfit azon a címen büntették meg Triesztben, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében tilos “bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni” természetvédelmi okokból. A peches turistát a hét közepén kapta rajta a városi rendőrség egy éber őrjárata, amint a délutáni szieszta idején két mandulafenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

Hírdetés

A szokatlan büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében, hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek “Szabad függőágyakat!” címmel. A kommentelők rámutattak, hogy a környékbeliek előtt is ismeretlen a jogszabály, amelyre a járőrök hivatkoztak, és túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés.

A Velencében utcán kávét főző német turistákat a tetemes bírság mellett a városból is kiutasították – jelentette be pénteken az önkormányzat. A két berlini férfit a helyi lakosok jelentették fel a rendőrségen azután, hogy leültek az utcán a Rialto híd közelében, és meggyújtották kempingfőzőjüket. “Velencét tisztelni kell.

Aki ellátogat a városba, és nem viselkedik rendesen, azt megbírságoljuk és kiutasítjuk” – mondta Luigi Brugnaro polgármestere. Egy osztrák férfit is kiutasítottak a héten Velencéből, mert részegen beleugrott a Canal Grandéba egy vaporettómegállóból. A rendőrök húzták ki a vízből, és 550 euró bírsággal sújtották.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »