A 444 ISMÉT ALKOTOTT

A 444 ISMÉT ALKOTOTT

Varázslatosan izgalmas írással jelentkezett a 444-en „erdelyip”, bár a név említése teljesen felesleges, ezeket ugyanúgy készítették „újp”-től „erdelyip”-n át „szilyl”-ig, a kert végében, a rötyi melletti sufniban, egy régi, kicsorbult szekercével, és egy még régebbi, rozsdás ráspollyal, két térd között, mert a satu menet közben eltörött. Aztán mikor készen lettek, a Dzsepettó Béla bácsi életet fingott beléjük, és kihelyezte őket a 444-hez „újságírónak”.

Azóta pedig csak írnak és írnak, most például ezt írták: 

https://444.hu/2019/05/28/bayer-zsolt-mutatja-az-uj-iranyt-a-kulfoldiek-mellett-most-mar-a-zoldeket-is-lehet-gyulolni

A mű azért különösen izgalmas, mert most kivételesen az első betűtől az utolsóig sikerült benne összevissza hazudozni.

A nyitó mondat például így hangzik:

„Izgalmas új publicisztikával jelentkezett Bádog nevű blogján Bayer Zsolt (…)”, ami azért jó, mert nem jelentkeztem semmilyen publicisztikával a blogomon. Úgy általában is a legritkábban írok publicisztikát a blogomon, de most aztán végképp nem írtam publicisztikát. Egészen pontosan egyáltalán semmit sem írtam. Hanem feltettem a blogomra egy írást, amit mások írtak.

Hogy kik?

Például Jankó Ferenc, Móricz Norbert, Pappné Vancsó Judit. Megjelent a publicatio.nyme.hu oldalon, amely a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományos honlapja.

S hogy kik a szerzők? Lássuk! Jankó Ferenc, az ELTE TTK egyetemi adjunktusa, geográfus, PhD fokozatú kutató; Dr. Móricz Norbert, szintén PhD fokozattal rendelkező okleveles geográfus, okleveles térinformatikus, a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományos munkatársa, az Austrian Institute of Technology (AIT), Bécs, Ausztria tudományos munkatársa, az Erdészeti Tudományos Intézet tudományos munkatársa, kutatási területei:

Erdők vízforgalmi modellezése

Hírdetés

Talajvíz-párolgás számítása mért talajvízszintekből

Klímatérképek készítése térinformatikai módszerekkel

Klímahatás kutatás fafajok földrajzi elterjedésére

Az erdei fafajok (bükk, tölgy) és a makroklíma kapcsolatának elemzése

Folyamatorientált vegetációmodellek mortalitás függvényének fejlesztése

Klímaváltozás szociálgeográfiai kutatása

A harmadik szerző pedig Pappné Vancsó Judit Dr., kutató, az ökológiai lábnyom szakértője. A tanulmány címe:

KLÍMAVÁLTOZÁS: DISKURZUSOK A KATASZTRÓFÁTÓL

A KÉTELKEDÉSIG

A tanulmányban olyan további szerzőktől olvashatunk idézeteket, mint Czelnai Rudolf  Széchenyi-díjas meteorológus, kutatóprofesszor, az MTA tagja, az OMSZ volt elnöke, a Meteorológiai Világszervezet program-főigazgatója, főtitkárhelyettese; Mészáros Milán asztrofizikus a Reális Zöldek Klubjának alapító tagja; dr. Héjjas István mérnök – Reális Zöldek Klubja, valamint Sir David Attenborough.

Nos, ezt a „publicisztikát” írta Bayer Zsolt, legalábbis a 444-es „erdélyip” szerint. De hát lássuk be, sokkal egyszerűbb ezt leírni, mintsem a fentik állításaival vitatkozni. Annál is inkább, mert éppen az ilyen, az égvilágon semmihez sem értő kis „erdélyip”-féle pöcsök tolják mindenfelé a klímakatasztrófa témáját, ami nyilvánvalóan létező és fontos probléma, de csak abban az esetben, ha nem a seggfejek és kilóra megvett „zöldek” nyomulnak benne.

De, ismétlem: könnyebb leírni egy hangzatos címben, hogy „Bayer Zsolt mutatja az új irányt: A külföldiek mellett most már a zöldeket is lehet gyűlölni”. Ehhez nem kell ész, ehhez csak az kell, ami a 444-es gárdának bőven van: aljasság, becstelenség, hajlam a kontrol nélküli, állandó hazudozásra.

Amúgy ki a fene gyűlölt itt kicsodát?

Nos, „erdélyip”, ez vagy te. Éppen ez, és éppen ennyi. A klímaváltozás seggén a pattanás.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »