5 kényes kérdés az alsóneműkről

5 kényes kérdés az alsóneműkről

Amennyire szerves részét képezik a fehérneműk mindennapjainknak, általában annyira keveset beszélünk róluk.

Cikkünkben összegyűjtöttünk öt kérdést, amik talán már sokunkban felmerültek, de sosem mertük azokat feltenni.

Amíg nem szólnak bele egészségügyi problémák a dologba, nincs baj azzal, ha másodnap is ugyanazt az alsóneműt viseljük – állítja J. Scott Kasteler amerikai dermatológus. Sőt, ez igaz mindaddig, amíg a fehérnemű ránézésre tisztának tűnik. Az egészség szempontjából tehát pár napot ki lehet húzni friss alsó nélkül is – írja a Házipatika.com.

Van azonban két fontos kivétel: amennyiben bármilyen karcolás, sérülés, kiütés van a bőrünkön az érintett területen, ne húzzuk sokáig a váltást, különben könnyen fertőzéssel végződhet a történet. Ha pedig izzasztó erőfeszítések elé nézünk, szintén érdemes azoknak friss öltözékkel nekilátni, ugyancsak a fertőzések elkerülése érdekében.

Hírdetés

Az egészségünk szempontjából jelentős különbség lehet az egyes anyagok között. A nem túl vidám nemi szervi problémák megelőzésére, mint a vagina vagy a szeméremajkak fertőzései, a szakértők új, tiszta, bő pamut fehérneműket ajánlanak. Ezek engedik lélegezni a bőr, egyben elnyelik a nedvességet, amely máskülönben a fertőzések melegágya lenne.

Eközben a nedvességet taszító anyagok, például a poliészter, szintén népszerűek mint a szabadtéri sportolás alapvető segédeszközei, különösen a téli időszakban. Egy korábbi tanulmány is azt mutatta ki, hogy a szintetikus anyagokból készült alsónemű viselői – kényelmesebb érzet mellett – jobb teljesítményre voltak képesek sport közben, mint a pamutot hordó társaik. A különbség érzékeltetésére elég, ha felidézzük, milyen érzés hosszabb távot lefutni egy pamut pólóban.

A tangák magukban hordozzák a veszélyt, amennyiben bármilyen ismétlődő problémával küzd valaki a vaginális fertőzések terén. A tanga ugyanis könnyen csúszkál a viselőjén, méghozzá hátulról előre és vissza, így pedig a baktériumok útja is biztosított a teljes területen. Mindezt egy izzadt leggings ráadásul képes még tovább fokozni. Érdemes tehát telifenekű alsóneműt választani, hogy elkerüljük ezeket a problémákat.

A divat és a kényelem mögött meghúzódva az igazi vitát e kérdésben az ondótermelékenység és a teherbe ejtés esélyének növelése adja. A kutatások szerint a spermatermelés fő befolyásoló tényezője a herezacskó hőmérséklete, amiben nagy szerep jut a tárgyalt ruhadaraboknak. A szakértők e tekintetben azt tanácsolják, tartózkodjunk a szűk alsógatyáktól, ha a bébicsináló bizniszben utazunk.

A dolog ízlés szerinti izgalma mellett akad néhány egyéb érv is amellett, hogy egyáltalán ne viseljünk alsóneműt, különösen sportolás közben. Egy boxer például elég bő ahhoz, hogy elcsúszva a bőrhöz dörzsölődjön, akár horzsolásokat is okozva. Így amennyiben a kinti ruházatunk elég szűk és testhezálló, nincs feltétlenül szükség fehérneműre alatta – mondja J. Scott Kasteler. Ha nincsenek bőrsérüléseink, nincs gond ezzel a szabados viselettel sem!


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »