3 millió lejt szavazott meg Maros Megye Tanácsa a Kultúrpalota felújítására

A Kultúrpalota felújítási tervének a befejezéséhez szükséges alap kiegészítését hagyta jóvá Maros Megye Tanácsa a januári soros ülésén – tájékoztatnak közleményben. Az alapot 3.033.379,70 lejjel egészítik ki. A munkálatok jelenleg megközelítőleg 37%-ban vannak elvégezve.

Hírdetés

A Kultúrpalota felújítása című projekt műszaki tervének aktualizálása és a munkálatok kivitelezése érdekében szükség volt az elvégzésre váró munkálatok és a megrongálódott részek felértékelésére, illetve ezen szakaszok kivitelezési időtartamának meghatározására. A szakemberek számításai szerint a munkálatok befejezéséhez 7.913.806,20 lejre van szükség, a műszaki terv aktualizálásához és a munkálatok befejezéséhez pedig 24 hónapos időszak szükséges” – írják a közleményben, amiben azt állítják, hogy a kidolgozott tanulmány szerint a beruházás értéke a következő okok miatt növekedett számottevően:

* a műszaki terv aktualizálásával járó költségek beiktatása;
* egyes munkálatok elvégzése, amelyek nem voltak belefoglalva a műszaki tervbe: az épületen található díszmozaikok restaurálása, a fakazettás ereszeknek, a hiányos fém elemeknek, ajtóknak, ablakoknak, lépcsőházaknak, a folyosóknak a restaurálása;
* a Nagy koncertterem feletti tetőnek a kiépítése;
* a felmondott szerződéses – egyezmény keretében végzett munkálatok kivitelezésének az alkalmával keletkezett károknak a kijavítása.

A projekt költségvetésében a műszaki tervnek az aktualizálására és a munkálatok kivitelezésére még rendelkezésre áll európai alapokból egy 4.911.604,50 lejes összeg áfával együtt, a szükséges különbözetet pedig a Maros Megyei Tanács saját alapjaiból fogja állni. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »