3 jó tanács, hogy gördülékeny és olcsóbb legyen a költöztetés (X)

3 jó tanács, hogy gördülékeny és olcsóbb legyen a költöztetés (X)

A költöztetés sokak számára megterhelő. Viszont sok esetben azért, mert nem tudják, hogy mire érdemes és mire kell mindenképp figyelni. 

Ebben a cikkünkben adunk Önnek 3 jó tanácsot ahhoz, hogy is olcsóbb és gördülékenyebb legyen a költöztetése.

Nem mindegy, hol áll meg a teherautó

Egy költöztetés során nagyon fontos, hogy hol áll meg a teherautó. Főleg a fővárosban és vidéken a sűrűbben lakott városokban lehet ezzel gond. Ha nem fér oda a jármű a bejárat elé, vagy ahhoz nagyon közel, az sok bosszúságot tud okozni.

Hogy miért akkora probléma ez? Nemcsak azért, mert így jobban el fognak fáradni a költöztetők. Bár minél fáradtabbak, annál lassabban is tudnak dolgozni. De maga a tény, hogy az idő nagy része a bútoraink nyílt utcán való cipelésével megy el, az már sok! Ez jelentős többletköltséget jelenthet Önnek! Mert az óra az ketyeg onnantól kezdve, hogy megérkezett a brigád a házához.

Épp ezért kell gondoskodnia arról, hogy odaférjenek! Érdemes már előző nap gondoskodni a megfelelő elkerítésről. Vannak, akik kukákat húznak oda a kb. 2 autónyi helyre, ahol lesz a rakodás. Mások a saját autójukkal állnak oda. Bármelyiket is válassza, mindenképp használjon szalagos körbekerítést. Valamint írja is ki, hogy rakodási terület! Ezekkel tudja biztosítani a megfelelő nagyságú helyet a bejárathoz legközelebb. A pénztárcája meg fogja köszönni!

Biztos elég lesz egy kétfős brigád?

Hírdetés

Egy költöztetés alapesetben két fővel tökéletesen kivitelezhető, ha profi szakemberekre bízta az ingóságait. Ez igaz akkor, ha földszint vagy maximum első, második emeletről van szó, vagy ha (működő) liftes a tömb.

Ellenben ha harmadikról, negyedikről vagy nagyobb emeletszámról van szó, és nincs lift, akkor mindenképp kell legalább 3, akár 4 költöztető! Ennek az előnye az, hogy ilyenkor már tudják láncban felhordani és lehordani a költöztetődobozokat például.

Ennek pedig óriási hatása van a végösszegre nézve. Úgy tudja Ön is a legjobb áron megbízni a megfelelő munkaerőt, ha előre tervez, és lehetőleg betartja a fent leírtakat.

Persze minden ott kezdődik, hogy a megfelelő partnerrel kell leszerződnie. Olyannal, aki nem csak érti a dolgát, de tesz is azért, hogy munkatársai is képben legyenek. Olyannal, akinél biztonságban vannak a vagyontárgyai, aki garantáltan nem próbálja meg átverni Önt!

Még költöztetés előtt: fontos a jó csomagolás!

Egy költöztetés nem a szállítás napján kezdődik. Inkább az első tárgy becsomagolása alkalmával. Ez ugyanis nemcsak kötelező, de létfontosságú folyamat is, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül!

Nagyon fontosak a megfelelő előkészületek! Ehhez szükségünk lesz csomagolóanyagokra (sztreccsfólia, stabil dobozok, ragasztószalag, buborékfólia, stb.) és persze szorgos kezekre.

Ügyeljen arra, hogy mindent jól csomagoljon be! Ha pedig nincs ereje, ideje vagy egyszerűen kedve hozzá, akkor bízza ezt is szakemberekre!


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »