255 millió forintot szán a kormány a Mária Útra a következő három évben

255 millió forintot szán a kormány a Mária Útra a következő három évben

A kormány célja, hogy a Mária Út bekerüljön Európa kulturális útvonalai közé.

A kormány egyetért azzal, hogy az úgynevezett Mária Út bekerüljön az Európa Tanács Kulturális Útvonalai közé, illetve azzal, hogy Budapesten legyen zarándokiroda – írja a 24.hu. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azonnali feladatként kapta, hogy tegyen diplomáciai lépéseket a minősítés nemzetközi támogatásának megszerzéséhez.

Hírdetés

A csütörtöki kormányinfón mondta el Varga Mihály, hogy a korábbi tervekkel ellentétben 2024-ben csak novemberben lesz költségvetési javaslat. Mint az a Magyar Közlönyben megjelent, a pénzügyminiszternek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bevonásával gondoskodnia kell arról, hogy legyen pénz a Mária Út támogatására is.

Varga Mihálynak úgy kell kalkulálnia a büdzsével, hogy 2025-ben, 2026-ban és 2027-ben is jusson a Vallásturisztikai támogatások finanszírozását szolgáló előirányzat javára 75 045 000 forint, azaz a következő három év folyamán összesen 225 135 000 forintot kell erre elkülönítenie.

Azt követően, hogy Nagy Márton átvette a gazdasági kabinet vezetését, Varga Mihály pénzügyminiszter vétójogot kapott. A tárcavezető akkor azt nyilatkozta, mindig élni fog jogával, ha azt látja, az államadósság vagy a költségvetési hiány veszélyben van.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »