2000 forintos órabér, és 500 forint/aláírás mellett sem gyűlt még össze a Gattyán-jelölt 500 ajánlása

2000 forintos órabér, és 500 forint/aláírás mellett sem gyűlt még össze a Gattyán-jelölt 500 ajánlása

Úgy tűnik, 2022 tavaszán nem lesz olyan könnyű a választásokra gründolt pártképződményeknek. Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében induló Banai Balázs (a Gattyán György pornómilliárdos Megoldás Mozgalmának jelöltje) például a közösségi oldalon toborzott aláírásgyűjtőket, és nem is rossz kondíciókkal. 

A fizetés nettó 2000 forint/óra, plusz aláírásonként 500 forint járt annak,

aki segít Banai Balázsnak ajánlásokat gyűjteni. Azonban megkeresésünkre elárulta, hogy még péntek délben, néhány órával a leadási határidő előtt sincs meg a szükséges számú ajánlása, örült volna, ha többen jelentkeznek az esztergomi munkára. A valasztas.hu szerint egyelőre csak bejelentették a jelöltet, de nem vették még nyilvántartásba. 

Olvasónktól

Hírdetés

Érdekes az is, hogy akik jelentkeztek a Facebook-posztban megadott kapcsolattartónál, azoknak egy egyszerűsített munkaszerződést küldtek el. Ezen munkáltatóként a Pannónia Szociális Szövetkezet van feltüntetve, a munka jellege alkalmi, a munkakör pedig „egyéb máshova nem sorolható társadalmi tevékenység”. 

Nagyon fontos,

hogy minden választópolgár ellenőrizheti az interneten, hogy valójában melyik jelöltet ajánlotta, így könnyebben elejét lehet venni az ajánlások és aláírások jogosulatlan felhasználásának. Ha a választópolgár szerint visszaélés gyanúja merül fel, kifogással élhet, illetve a nyomozóhatósághoz fordulhat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »