17 millióan nézték az idei Grammy Music Awards díjátadót

17 millióan nézték az idei Grammy Music Awards díjátadót

Világszerte 17 millióan nézték a 66. Grammy Music Awards vasárnapi közvetítését. A Nielsen nézettségmérési vállalat adatai szerint a nézők száma a jelek meghaladja a 17 milliót, így a közvetítést 34 százalékkal többen nézték, mint tavaly. Ez egyben a legmagasabb nézettség 2020 óta, amikor a díjátadót nem sokkal a koronavírus-járvány kitörése előtt tartották.

A Grammy-díjátadót vasárnap a CBS amerikai csatorna közvetítette. A ceremóniát Los Angelesben, a Crypto.com arénában tartották, az est házigazdája pedig ismét Trevor Noah komikus volt.

Az est egyik főszereplője Taylor Swift énekesnő bár nem lépett fel az ünnepségen, de a Midnights című albumáért átvette a Grammyket. Swift lett az első előadó, aki négyszer nyerte meg az év albuma kategóriát.

Hírdetés

Az este folyamán olyan veterán zenészek is színpadra léptek, mint Tracy Chapman és Joni Mitchell, a mai művészek közül pedig például Miley Cyrus Dua Lipa, Billie Eilish és SZA képviseltették magukat.

Nagy médiafigyelmet kapott Céline Dion kanadai énekesnő, aki Taylor Swiftnek adta át az Év albuma díjat. Dion ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, mióta egy ritka neurológiai rendellenességet diagnosztizáltak nála, amely mozgáskorlátozottsághoz vezet.

Az élőben közvetített díjátadók az elmúlt években számos kihívással szembesültek. A fiatal nézők ugyanis a többórás televíziós közvetítés helyett inkább a közösségi médiában közzétett rövid klipeket részesítik előnyben. Ehhez társult a koronavírus-járvány, ami miatt az ilyen események nézettsége rekordalacsony szintre esett vissza.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »