Publicus: Orbán Viktor a legnépszerűbb

Publicus: Orbán Viktor a legnépszerűbb

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 9 és 13 között, 1008 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését. Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 26 százalék. Az MSZP tábora nem változott, így 14 százalék, a Jobbik viszont egy százalékpontot növekedett és 11 százalék.

A Fidesz szavazóinak száma az elmúlt a hónapban újabb egy százalékpontot növekedett, és így 26 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas.

Az MSZP támogatottsága nem változott, és már negyedik hónapja változatlanul 14 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak.

A Jobbik támogatása múlt hónapban egy százalékpontot csökkent, majd most egy százalékpontot növekedett, így 11 százalék. A párt támogatottsága egy éve a 10-11 százalékos sávban van. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt támogatottsága nem változott. Az LMP és a DK támogatottsága változatlanul 3-3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem érte el az egy százalékoat, és most sem sikerült ez a Párbeszédnek, és az MLP-nek sem. AKétfarkú változatlanul 1 százalékon áll, a Momentum Egyesületet – amely bár nem párt, így nem választható – válaszadóink mégis említették, a múlt hónaphoz hasonlóan 2 százalékon áll.

Hírdetés

A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve 39 százalék.

Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége 42 pontos, ami a múlt hónaphoz képest 2 pontos növekedés, viszont januárhoz képest összesen még 7 pontos visszaesés.

Botka László (MSZP) népszerűsége a múlt hónaphoz képest két pontot csökkenve, 41 pont. Ez januárhoz képest egy pontos növekedés, viszont ezen változások okán Orbán és Botka között a különbség hibahatáron belülire apadt.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége a két pontot növekedve 36 pont. Ez januárhoz képest öt pontos növekedés.

Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége további egy pontot csökkent, így 18 pont. Ez januárhoz képest három pontos csökkenés.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »