Nagyon magabiztos a Momentum

A Momentum 2018-ban indul a választáson, és bejut a parlamentbe és valószínűleg a mérleg nyelve lesz, és képviselni tudja az értékeit – mondta az Egyenes Beszédben Soproni Tamás. A Momentum alelnöke arról is beszélt, hogy árulás és gyávaság, amit Orbán és Tarlós máris megpendített, mármint, hogy visszakoznának az olimpiai pályázattól.

„Azt láttuk, hogy van egy ügy, ami sokakat érdekel, de nem történik semmi. 1800 aktivista csatlakozott nagyon gyorsan mögénk. Hatalmas siker a társadalomnak, hogy kifejezte a véleményét. Most jön a Momentum projekt igazán nehéz része, 45 napon belül végig járjuk az országot, létrehozzuk a cselekvés kis köreit, olyan embereket keresünk, akik felülemelkednek a megosztottságon, és leülnek egymással” – mondta a Momentum alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában péntek este.

Soproni Tamás szerint árulás és gyávaság, amit Orbán és Tarlós máris megpendített, mármint, hogy visszakoznának az olimpiai pályázattól. „Mi azt szeretjük, ha vita van. A Fidesz a saját támogatóit árulja el azzal, ha visszavonulnak” – vélekedett. Szerinte az átlag politizáló polgár már nagyon unja azt a politikai pocsolyát nézni, amiben Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc küzd egymással. Úgy tekintenek erre a meccsre, „hogy fiúk, húzzatok már el innen”. A Momentum bízik abban, hogy ez 2018-ban megtörténik.

Hírdetés

Tanultak a Fidesztől

„Tanultunk a Fidesz hibájából és nem fogjuk megengedni, hogy annyira centralizált legyen a párt, hogy a döntések a végén ellenőrizhetetlenné váljanak. És tanultunk az LMP hibájából is, a bázis demokrácia sem lehet parttalan” – fogalmazott Soproni, elmondta: olyan Magyarországot akarnak, amelyben az ügyekbe a civileknek is van beleszólásuk.

„Az egy adottság, hogy sok fiatal van a tagjaink között. Mi teljesítményt elismerő pozitív Magyarországot akarunk. Az a célunk, hogy Magyarország jobb hely legyen” – mondta. Véleménye szerint új erő kell a politikában Magyarországon, amely képes a politikai elittel szemben kiállni. „A Momentum 2018-ban indul a választáson, és bejut a parlamentbe és valószínűleg a mérleg nyelve lesz, és képviselni tudja az értékeit” – jelentette ki a mozgalom alelnöke.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »