HÍREK 50.

HÍREK 50.

„László Petra beperelné a felrúgott menekültet

László Petra, a menekültrugdosással világhírűvé vált  operatőr beperelné azt a menekültet, aki a kislányával vágódott hasra mellette, derült ki az orosz Izvesztyijának adott interjújából.

A szélsőjobbos N1TV tévé egykori munkatársa a Facebook ellen is pert akar indítani, mert szerinte a szájt törölte az őt védő oldalakat, miközben a tettét elítélő csoportok tovább működhettek, számolt be az interjúról a Mashable.

László Petra pere lezárulta után családjával Ororszországba költözik, Magyarországon ugyanis nem érzi magát biztonságban, jelentette be a tervét az orosz lapban. A család már tanul oroszul. 

László Petra azért akarja perelni a fociedzőként azonosított Oszama Abdel-Muhsen Algahadabot, mert megmásította vallomását. „Eleinte a rendőröket okolta azért, hogy elesett. A férjem be akarja bizonyítani ártatlanságomat. Ez számára becsületbeli kérdés.” – nyilatkozta.

A Helsinki Bizottság szerint  a nő tette többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő.

László Petra szeptember 8-án Röszkénél rúgott meg egy kislányt, és egy fiút, majd később a lábát lendítette hasonlóan, amikor előtte hasra vágódott a gyerekével szaladó férfi.

Az operatőrt az eset után elbocsátotta a radikális N1TV. László Petra napokig bujkált, majd felemás nyilatkozatot tett a Magyar Nemzetben: tettét megbánta, de bocsánatot nem kért. A bocsánatkérő levelet később férje küldte be a lapnak.

Az eset ezzel nem zárult le: a világ minden jelentős lapja beszámolt az esetről, és elítélték a nő tettét. Többen szolidaritási akcióba kezdtek.

Miután kiderült, hogy az 52 éves Oszama Abdel-Muhsen Alghadab hazájában tornatanári felügyelő és edző volt, egy spanyol focicsapat elhatározta, hogy alkalmazni fogja. Münchenbe küldte arabul jól beszélő diákjukat, hogy egy újságíró segítségével felkutassák a családot.  A férfi ma a klub alkalmazottja.

Fia, aki sokkos állapotba került a röszkei események során, Ronaldóval vonulhatott ki a futballpályára.

Néhány magyar jobboldali lap eközben szőrszálhasogató vizsgálatba kezdett, felvételeket kockázott ki, hogy László valóban felrúgta-e a gyerekes férfit. A dologban érdekesség, hogy tettét maga László Petra sem tagadta. Ráadásul mielőtt – vélhetően – felrúgta a gyerekes férfit, jól láthatóan menekült gyerekeket rugdosott hasonló lábmozdulatokkal.

Volt egy olyan mentegető vonulat is, amely azzal érvelt, hogy a felrúgott férfi az an-Núszra terrorszervezet tagja volt Szíriában. Erre azonban egyetlen hiteles forrásból sem találtunk információkat. Ráadásul az an-Núszra nem az európai értelemben számít terrorszervezetnek. A csoport egyike az Aszad-rezsimet támadó lázadó csoportoknak, azaz jelenleg ugyanazon az oldalon áll, mint a nyugati országok. A férfi érintettségére azonban nincs bizonyíték, egy interjúban maga is tagadja an-Núszra-tagságát.” (Index)

 

Íme, ahogy már írtuk, a médiagecik újra megtalálták László Petrát. Az Index fenti ocsmányságából (egy FAN nevű rohadék jegyzi) két apróságot boncolgatnék.

Az egyik ez:

Hírdetés

„Néhány magyar jobboldali lap eközben szőrszálhasogató vizsgálatba kezdett, felvételeket kockázott ki, hogy László valóban felrúgta-e a gyerekes férfit. A dologban érdekesség, hogy tettét maga László Petra sem tagadta. Ráadásul mielőtt – vélhetően – felrúgta a gyerekes férfit, jól láthatóan menekült gyerekeket rugdosott hasonló lábmozdulatokkal.”

Na figyelj, te becstelen, aljas szemétláda, elmagyarázom:

Amikor valaki kideríti és megmutatja az igazságot, az nem szőrszálhasogatás. Hanem az igazság.  

László Petra nem rúgta fel a „menekülő” férfit. És tagadta. Eddig tudsz követni, tetű?

A másik pedig ez:

„Volt egy olyan mentegető vonulat is, amely azzal érvelt, hogy a felrúgott férfi az an-Núszra terrorszervezet tagja volt Szíriában. Erre azonban egyetlen hiteles forrásból sem találtunk információkat.”

No, akkor erről kicsit részletesebben…

A „menekülő” fociedzőről egy kurd honlap állította, hogy tagja az an-Núszra Frontnak.

Az an-Núszra Front az Al-Kaida szíriai szárnya. A FAN nevű tetű azt írja még, hogy „ráadásul az an-Núszra nem az európai értelemben számít terrorszervezetnek. A csoport egyike az Aszad-rezsimet támadó lázadó csoportoknak, azaz jelenleg ugyanazon az oldalon áll, mint a nyugati országok.”

Értjük.

Akkor lássunk egy másik cikket, nem máshonnan, mint az Indexről. Ezt a cikket Tóth Gergely jegyzi, FAN kollégája, megjelent pedig idén június 16-án. Íme:

„A Földközi-tenger partján jöhet létre a második Iszlám Állam

(…) Itt van például a Dzsabhat an-Núszra, az al-Kaida helyi leányvállalata, melyet az Egyesült Államok terrorszervezetként tart nyilván, néha bombázza is, ennek ellenére sokszor az USA által támogatott koalícióval összefogva harcol Aszad ellen. Sőt, bár papíron nem ez a legerősebb iszlamista szervezet (én az Iszlám Frontra tippelnék), nagyon úgy tűnik, 2015-re a rezsim elleni harc egyik motorjává vált, miután meghatározó szerepe volt május végén Idlib tartomány elfoglalásában.

De miközben stratégiai szinten az an-Núszra a szövetségesek szekerét tolja, közben nyugati szakértők szerint ugyanolyan veszélyes, mint az Iszlám Állam. Csak éppen egy másik terroristamodellt képvisel, ami talán életképesebb is, mint a roham-dzsihád. (…) A szervezet névjegyét 2012 elején több öngyilkos merénylettel tette le, majd gerillái is belekapcsolódtak a szíriai polgárháborúba. Eleinte még saját identitását is igyekezett titkolni: nem hozta nyilvánosságra az al-Kaidával való kapcsolatát, identitását egy Aszad-ellenes „nemzeti” erő mimikrije mögé rejtette. Ezzel persze nem tévesztette meg a Golániékat nyomon követő amerikaiakat, de szimpátiát keltett a többi szíriai harcoló szervezetben. És amikor az USA, majd nyomában számos más állam és az ENSZ 2012 decemberében feltette az an-Núszra Frontot a terrorszervezetek listájára, akkor az Egyesült Államok által szponzorált szíriai ellenzék petícióban tiltakozott, és nagy egységben nyilvánította ki, hogy mi mindannyian az an-Núszra vagyunk!”

Tehát, az Indexen június 16-án az an-Núszra-Front még ugyanolyan veszélyes terrorszervezet volt, mint az Iszlám Állam, amelyet az USA is terrorszervezetként tart nyilván, október 20-án ugyanez az an-Núszra-Front már „nem európai értelemben vett terrorszervezet”, hanem „a nyugatiak szövetségese”. És ez a csodálatos átváltozás pusztán annak köszönhető, hogy László Petra „halálos bűnét” bármi áron fenn lehessen tartani.

De azért szögezzük le:

Az an-Núszra-Front egy mocskos terrorszervezet.

A szír fociedző ennek  szervezetnek volt tagja, amelyet saját honlapjának fényképei igazolnak, ugyanis ezeken a fotókon a terrorszervezet zászlaja előtt pózol.

Egy kurd honlap szerint a szír fociedző, mint an-Núszra-Front tag részese volt kurdok elleni gyilkosságoknak.

Az Index szerint erre nincs hiteles forrás.

Szerintem pedig a kurd honlap ezerszer hitelesebb, mint az Index nevű, aljas hecclap.

Nagyjából ennyi. És továbbra is: Hajrá László Petra!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »