Eltiltott ügyvezető, bukócégek, érdekes közbeszerzési eljárások – a 6×6 Taxi diszkrét bája

Eltiltott ügyvezető, bukócégek, érdekes közbeszerzési eljárások – a 6×6 Taxi diszkrét bája

Eltiltott ügyvezető, bukócégek, érdekes közbeszerzési eljárások – a 6×6 Taxi diszkrét bája

A Privatkopo.hu birtokába került cégiratok szerint a 6×6 Taxi Kft. többségi tulajdonosának, a BERMŰ Műszaki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjét, Zengő Zoltánt a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2015.07.11. napjától 5 évre, 2020.07.11. napig eltiltotta attól, hogy gazdasági társaság vezető tisztségviselője legyen. Az üzletember annál ZENREX Kft-nél töltött be ügyvezetői pozíciót, amelynek kényszertörlését elrendelte a cégbíróság, mégpedig azért, mert a társaság mintegy 600 ezer forint tartozást halmozott fel az adóhivatallal szemben, és „eltűnt” a hatóság szeme elől.

A cégdokumentumok szerint a 6×6 Taxi Kft. élén közel 8 hónapig nem állt ügyvezető, ugyanis Ferenczi Évát csak 2016. március 8-án választották meg a tagok (Bermű Kft., Illés Logistics Zrt.).

Ezen időszak alatt a Médiaszolgáltatás-támogató Alap, amelynek a 6×6 Taxi – 2012-től – személyszállító szolgáltatást nyújt, a 2015. szeptember 9-én kiírt pályázatát 2016. január 20-án érvénytelennek nyilvánította, majd a 2016. március 23-án kiírt újabb ajánlati felhívását 2016. április 27-én visszavonta.

Hírdetés

Ez utóbbi dátum érdekes egybeesést mutat azzal az ügyvédi kérvénnyel, amely a 6×6 Taxi Kft. új ügyvezetője, Ferenczi Éva – a cégnyilvántartásban helytelenül szereplő – nevének korrigálását kezdeményezte az illetékes cégbíróságnál – ugyancsak 2016. április 27-én.

A Médiaszolgáltatás-támogató Alap három és fél hónappal később, 2016. augusztus 10-én újabb részvételi felhívást tett közzé taxi jellegű személyszállítási szolgáltatás biztosítására. A 6×6 Taxi Kft-nek ekkora már sikerült az új ügyvezetőt – a helyes nevén – bejegyeztetni…

Ez a pályázat már érvényes lett. És a 6×6 Taxi Kft. nyerte. Hosszas „kínlódás” után.

Zengő nem tudja a nevüket…

A Privatkopo.hu értesülése szerint a 6×6 Taxi diszpécsereit olyan cégekbe jelentették be, ki és át, amelyek később a süllyesztőben végezték. Ilyen a Sárgataxi-S Kft., amely a felszámolás sorsára jutott, vagy a Diszpi Center Kft., amelynek kényszertörlését rendelte el az illetékes cégbíróság. Ez a cég a hírhedt tatabányai cégtemetőben – SZPERO 120221 IPZSID Kft. néven – fejezte be pályafutását. A Pannon-Urlaub Kft. ugyancsak a felszámolás sorsára került, ennél a társaságnál – 2014 februárjában – az indiai Mumbai-ben élő Abhilaskumar K. Balan bukkant fel tulajdonosként – nyilván jó üzletet láthatott a „rogyjunk össze” cégben… A következő vállalkozás, amelyben a 6×6 Taxi diszpécsereit bejelentették, a Diszpécser City Kft. Ez a cég – a változatosság kedvéért – végelszámolással szűnt meg.

A bűnügyi portál azzal a kérdéssel kereste meg Zengő Zoltánt, hogy ismerősek-e számára a megnevezett gazdasági társaságok, és a 6×6 Taxi fogadott-e be számlákat azoktól.

Íme, a válasz: „A 6×6 Taxi Kft. az ügyvezetésem alatt több ezer partnerrel kötött szerződést, azonban sajnos nem tudom az összes szerződéses partnerünk nevét. Már nem vagyok a 6×6 Taxi Kft. ügyvezetője, így nincs jogi lehetőségem a számlaanalitikába betekinteni, ezért erre a kérdésre nem tudok válaszolni.”

Kár.

(folytatjuk)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »