Brutális támadás érte a budakalászi szerbeket – és akkor mi van, ha „gyerekcsíny” volt az egész?

Brutális támadás érte a budakalászi szerbeket – és akkor mi van, ha „gyerekcsíny” volt az egész?

A leghatározottabban elítéli a Szerb Országos Önkormányzat a budakalászi szerb temetőben történt sírrongálást, amelyet valamennyi magyarországi szerb elleni támadásként értékel. A nemzetiségi önkormányzat MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az áll: a támadók nemcsak rongálást hajtottak végre, hanem a szerb közösség ellen léptek fel.

A szervezet azt kéri és várja el a bűnüldöző szervektől, hogy mielőbb kutassák fel az elkövetőket, és „a magyarországi szerb közösség elleni támadásért állítsák bíróság elé” őket.

Hírdetés

A rongálást egyúttal a magyar és a szerb kormány elkötelezett jószomszédi politikája elleni támadásként értékelték.

A budakalászi önkormányzat honlapján megjelent közlemény szerint a helyi szerb temetőben csütörtök hajnalban ismeretlenek tizenöt sírt rongáltak meg: síremlékeket, kő virágtartókat döntöttek le, kripták fedelét emelték le és törték össze. A közlés szerint ilyen mértékű pusztításra még nem volt példa a városban.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben a Szentendrei Rendőrkapitányság indított eljárást rongálás bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »