Az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról egyeztetett Orbán és Porosenko

Az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról egyeztetett Orbán és Porosenko

SAN GILJAN. Orbán Viktor miniszterelnök arról tárgyalt Petro Porosenko ukrán államfővel, hogy kétoldalú megállapodást kell kötni az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Orbán Viktor később megbeszélést folytatott Silvio Berlusconival is.

Havasi Bertalan kifejtette: a kormányfő és az ukrán elnök az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusának helyszínén találkozott csütörtök reggel.

Orbán Viktor arról biztosította Petro Porosenkót, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának megvédését – közölte. Mint mondta, a kormányfő a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy elkötelezettek vagyunk az ukrán-magyar energetikai együttműködés fenntartása mellett, beleértve a közös fellépést az Északi Áramlat 2 projekttel szemben.

Havasi Bertalan kiemelte: az egyeztetésen Orbán Viktor és Petro Porosenko egyetértett abban, hogy kétoldalú megállapodást kell kötnie Magyarországnak és Ukrajnának az ukrajnai magyarok kettős állampolgársága ügyében.

Hírdetés

Orbán Viktor megbeszélést folytatott Silvio Berlusconival is

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusa alkalmával megbeszélést folytatott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, a Hajrá Olaszország (FI) párt vezetőjével.

A találkozón a felek áttekintették az európai gazdasági helyzetet, továbbá beszéltek az olasz belpolitika aktuális kérdéseiről. Orbán Viktor és Silvio Berlusconi megerősítette a pártjaik közötti együttműködést.

A Fidesz elnöke magyarországi látogatásra hívta meg Silvio Berlusconit – közölte Havasi Bertalan.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »