A betolakodók már a Margitszigeten vannak – a Budapesti előállításokról a rendőrség nem nyilatkozik

A déli országrész után egyre több illegális bevándorló tűnik fel Budapesten is. Eddig főleg a pályaudvaroknál lehetett látni őket, mostanában viszont már a belvárosban is több helyen felbukkannak – derül ki a Híradó összeállításából. A Margitszigeten például folyamatosan járőröznek a rendőrök, sokszor itt bujkálnak a migránsok. Egy hét alatt több mint 7 ezren érkeztek illegálisan Magyarországra.

Elektromos autókkal járőröznek a Margitszigeten a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársai. Táborozó illegális migránsokat keresnek, akik egyre többször próbálnak itt elbújni a hatóságok elől. A rendőrök hajókról is figyelik a szigetet, hogy felderítsék a betolakodók búvóhelyeit. A pesti oldalon, a Jászai Mari tér is a migránsok állandó táborhelye lett. Kisebb-nagyobb csoportokban üldögélnek vagy fekszenek a fűben, de arról, hogy mire várnak, nem akarnak beszélni.

Hírdetés

A rendőrök csütörtök este egy férfit és egy nőt igazoltattak és mivel lejártak a papírjaik, két kisgyerekükkel együtt a bevándorlási hivatalba előállították őket. A Híradó megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy Budapesten naponta hány olyan külföldit állítanak elő, akik nem tudják igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, de a kérdésre az ORFK sajtószolgálata nem válaszolt.

A rendőrök az elmúlt egy hét alatt 7640 illegális határátlépőt fogtak el és adtak át a bevándorlási hivatalnak. A rekord múlt pénteken volt, amikor egy nap alatt több mint ezerötszáz illegális migráns érkezett Magyarországra.

(Híradó – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »