Zselíz: drágább lesz a kastélyfelújítás

Zselíz: drágább lesz a kastélyfelújítás

A csatornahálózatra kiírt közbeszerzést még mindig ellenőrzik, addig nem írhatják alá a szerződést a kivitelezővel. Az Esterházy-kastély felújítása pedig több, mint 180 ezer euróval drágább lesz.

A csatornahálózat kiépítésére meghirdetett közbeszerzési eljárás még nem fejeződött be. Jelenleg az eljárás teljes körű ellenőrzése folyik. Ha „zöldet” kapunk, akkor lehet majd aláírni a szerződést a kivitelezővel, és 2022. májusában elkezdődhet az építkezés, ami 18 hónapig fog tartani – tudatta szerkesztőségünkkel Juhász András, Zselíz polgármestere. Mint arról lapunkban év elején írtunk, a város erre a célra a Környezetminőség Operatív Programból nyert támogatást, a kivitelezőt azonban közel egy év alatt sikerült csak kiválasztaniuk. Ugyanis hosszadalmas és bonyolult legiszlatív folyamatról volt szó, kitolódó határidőkkel, hosszú ellenőrzéssel, árajánlatkor pedig alálicitált irreális összegekkel. Ezek a tényezők komolyan közrejátszottak abban, hogy a város gyakorlatilag csak a múlt év végére tudta kiválasztani a csatornahálózat bővítésének kivitelezőjét. A csatornahálózat hiányzó részeit, beleértve Szódót és Garammikolát is, 15 kilométer hosszan építik ki. A pályázati célösszegbe beleférnek – felelte megkeresésünkre a polgármester.

Hírdetés

Ugyanakkor a tervezettnél jóval többe fog kerülni az Esterházy-kastély részleges felújítása. Itt már van tendernyertes, az pedig a Pohori építőipari cég. A velük kötött szerződés már nyilvános és a város honlapján is megtekinthető – reagált a polgármester. Juhász az Új Szónak hozzátette, hogy Zselíznek saját forrásból a pályázatban előírt önrésszel együtt több, mint 240 000 eurót kell biztosítania. A tervezetthez képest 186 363 euróval végzi el drágábban a munkát a kivitelező. A plusz költségeket az építőanyagárak növekedése okozta. A kastély teljes tetőszerkezetét újítják fel, valamint az épület északkeleti szárnyát. A munkát még az idén tavasszal elkezdik, a kivitelezést 2024. április 30-ig kell befejezni. Zselíz a Norvég Alapból és a határon átnyúló INTERREG programból is nyert támogatást az Esterházy-kastélyra.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »