"Zöld" ötlet térségünk likvidálására: hozzunk létre szír falvakat, hogy legyen kedvük idejönni!

"Zöld" ötlet térségünk likvidálására: hozzunk létre szír falvakat, hogy legyen kedvük idejönni!

Az európai migránskrízist övező vita közepette a zöldek európai paralamenti frakciójának elnöknője, Ska Keller a betolakodók nagyobb csoportjainak kelet-európai áttelepítését szorgalmazná. A politikus úgy érvelt, az intézkedés elősegítené a bevándorlók integrációját.

A zöldpárti képviselő a Neuen Osnabrücker Zeitunggal való beszélgetésében állt elő javaslatával, miszerint egy egész szíriai falut kéne átköltöztetni Lettországba. A képviselőnő elmondta: a krízis során egyértelművé vált, hogy a "menekültek" szívesebben mennek oda, ahol már honfitársaik is élnek, akik "segíthetnek nekik az integrációban és a beilleszkedésben".

"A szíriai falu ötlete egy lehetőség, amit fel tudunk használni. Például akkor, amikor a szír menekültek nem akarnak egyedül egy olyan országba települni, ahol még nincsenek letelepített honfitársaik."

Erről az opcióról a kelet-európai országok ellenállása esetén is tárgyalni kell, szükség esetén le kell cserélni a befogadó országot – reflektált a többek között Magyarország ellen is zajló bizottsági eljárásra és a kelet-európai országok eddigi ellenállására Keller. "A menekültek befogadásának megtagadása ütközik az EU jogszabályaival" – állította a politikus.

A "menekültek" elosztásának témája a június 22-23-án esedékes EU-csúcson is fel fog merülni.

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239363&hash=d679ac54e9e059e1&hd=1

(Focus – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »