Žilinka visszautasítja az ellene felhozott vádakat

Žilinka visszautasítja az ellene felhozott vádakat

Maroš Žilinka főügyész visszautasítja, hogy ő intézkedett volna annak érdekében, hogy ejtsék a vádakat Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt vezetője ellen. Bírálta azokat a politikusokat, akik ezzel gyanúsítják őt. Hangsúlyozta: nem hagyja magát semmilyen módon megfélemlíteni, és azt sem engedi, hogy a döntéseit politikusok, a média vagy bárki más kikényszerítse. Ezt a csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette ki.

Nem tartozom senkinek, és nem vagyok senkinek sem a vazallusa. A politikusok közül senkivel sem folytatok magán jellegű kommunikációt, csakis szakmait. Ezért határozottan kikérem magamnak, ha valaki azt veti a szememre, hogy én intéztem el, hogy ejtsék a vádakat Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt vezetője ellen

– hangsúlyozta a főügyész.

Hírdetés

Azzal kapcsolatban, hogy Jaroslav Haščák üzletember, Ľubomír Arpáš, az SIS kémelhárításának volt igazgatója és Arpáš felesége ellen is ejtették a vádat, kijelentette, hogy nem volt elég bizonyíték, így megalapozatlan volt a büntetőeljárás. Bírálta a Penta székházában tartott tavalyi rendőrségi razziát is, valamint különféle eljárási hibákra is felhívta a figyelmet.

Žilinka szerint az információs és technikai eszközök felvételei a Gorilla-ügyben nem használhatók fel bizonyítékként. Hozzátette: ezt mondta ki az alkotmánybíróság és az Emberi Jogok Európai Bírósága is.

Lehet, hogy a vádemelésnél valamilyen titkosszolgálati információból indultak ki, de azt az ügyirat nem tartalmazza

– emelte ki a főügyész. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »