Žilinka enyhének tartja a Zoch utcai gázolóra kiszabott büntetést

Žilinka enyhének tartja a Zoch utcai gázolóra kiszabott büntetést

Maroš Žilinka főügyész enyhének tartja a Dušan Dědečekre kiszabott büntetést. A férfi tavaly öt embert gázolt halálra a pozsonyi  Zoch utcán, csütörtökön a Pozsonyi I. Járásbíróság 15 év szabadságvesztésre ítélte. A főügyész utasította a kerületi ügyészt, hogy súlyosbításért fellebbezzen – tájékoztatta a TASR-t a Legfőbb Ügyészség.

„A kiszabott büntetést aránytalanul enyhének tartom, figyelmen kívül hagyja az elkövetés körülményeit, következményeit, az elkövető személyét.

A Pozsony I. Járásbíróság 15 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte Dušan Dědečeket. Az ítélet egyelőre nem jogerős, a vádlott bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson.

Hírdetés

A bíróság a szabadságvesztés legenyhébb végrehajtási fokozatát rendelte el, vagyis fogházban kell letöltenie a büntetését. Emellett tíz évre eltiltották a vezetéstől és három év pártfogói felügyeletet rendelt el a bíróság.

A baleset 2022. október 2-án történt Pozsony központjában, öt halálos áldozata és számos sérültje volt. A vád szerint a sofőr súlyosan ittas állapotban vezetett, röviddel az ütközés előtt az autó 143 km/órás sebességgel haladt.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »