Zelenszkij szerint ekkor lesz vége a szegénységnek Ukrajnában és Beregszászban virágágyások akadályozták a tűzoltók munkáját: május 20-i hírösszefoglaló

Zelenszkij szerint ekkor lesz vége a szegénységnek Ukrajnában; Beregszászban virágágyások akadályozták a tűzoltók munkáját (Video); Magyarország, a nyugati veszélyforrás?; A visivanka világnapját méltatták Beregszászban; Új időpontfoglalási rendszert vezetnek be az Ungvári Főkonzulátuson. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 20-án.

Ukrajnában a szegénység korszaka akkor ér véget, amikor mindenki adót fog fizetni és lezajlik a teljes szabályozás megszüntetése (dereguláció) – mondta Volodimir Zelenszkij elnök május 20-án, csütörtökön tartott sajtótájékoztató során. Zelenszkij továbbá kijelentette azt is, hogy hivatali ideje lejárta előtt felszámolja a korrupciót is.

Beregszászban tűz ütött ki az egyik pub-ban, az odavezető utat azonban egy virágágyás torlaszolta el. Az intézmény tulajdonosai kihívták a tűzoltókat, akik akadályokba ütköztek, miközben megpróbálták megközelíteni az épületet. A közösségi médiában közzétett felvételeken jól látszik, hogy a virágágyásokat a járókelők húzták arrébb, hogy a tűzoltóautó meg tudja közelíteni a pub-ot.

Hírdetés

Ukrajna ellenségekkel van körülvéve – ezt a meglepő következtetést vonhatjuk le Ivan Bakanovnak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) elnökének az Ukrajna 30 elnevezésű fórumsorozat múlt heti rendezvényén elhangzott előadásából. A biztonsági kérdéseknek szentelt fórumon a titkosszolgálati vezető egyebek mellett arról beszélt, hogy az orosz hadsereg ukrajnai inváziójának veszélye továbbra is fennáll.

Beregszászban május 20-án ünnepi felvonulással méltatták a visivanka világnapját. Babják Zoltán polgármster közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a nemzetközi ünnep, az ukrán hímzett ing, a  visivanka világnapja alkalmából ünnepi felvonulásra került sor. A világnap méltatásának végén a megjelentek virágokat helyeztek el Tarasz Sevcsenko emlékművénél.

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa 2021. június 1-től új időpontfoglalási rendszert vezet be. Magyarország Ungvári Főkonzulátusa közösségi oldalán tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. június 1-től már csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges az ügyintézés! A legfontosabb, hogy az időpontok közép-európai idő  szerint értendők!!!


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »