Zelenszkij: Oroszország taktikát váltott, mert kudarcot vallott az invázió lesz

Ukrajna továbbra is megvédi magát attól, hogy az orosz csapatok behatoljanak a kulcsfontosságú városokba egy héttel az invázió kezdete után – mondta Volodimir Zelenszkij elnök legutóbbi Facebook-beszédében. 

A „teljes körű háború első órái és napjai nagyon nehezek” voltak – mondta –, de az ukránok „egységesek, ezért erősek, és ezért kitartottunk. És így folytatódik. Továbbra is kitartunk.” 

Az orosz csapatokat visszatartotta a heves ukrán ellenállás, amely Zelenszkij szerint még mindig érintetlen.

„Védelmünk minden vonalát megtartjuk. Az ellenség egyik stratégiai irányban sem jár sikerrel”

– mondta.

Moszkva „taktikaváltásra kényszerült” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy „Oroszország rakéta- és bombacsapásai az ukrán városokra, annak beismerése, hogy semmi jelentőset nem tettek a földünkön”.

Hírdetés

Zelenszkij azt mondta, Ukrajna felülkerekedik Vlagyimir Putyin orosz elnök inváziója ellen, ahogy tette „egy másik vírus, egy másik betegség”, nevezetesen a Covid-19 esetében is.

„A küzdelem első hetei rendkívül nehezek voltak. De egységesek voltunk és ezért kitartottunk”

– tette hozzá.

A helyzet azonban egyre rosszabbodni látszik.

  • A CNN tudósításai szerint a Fekete-tenger melletti Herszon város polgármestere jelezte, hogy az orosz erők átvették az irányítást, bár a város polgármestere ezt tagadta.
  • A fővárosban, Kijevben a lakosságot csütörtök hajnalban négy nagy robbanás ébresztette a város délnyugati részét, egy napos heves lövöldözést követően.
  • Mariupol kikötővárosban pedig a polgármester szerint áram és víz nélkül maradnak a lakosok, miközben az orosz csapatok fokozzák offenzívájukat.
  •  


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »