Zelenszkij jóváhagyta a jövő évi sorozás időszakát

Zelenszkij jóváhagyta a jövő évi sorozás időszakát

Volodimir Zelenszkij elnök rendeletet írt alá a következő, 2022-ben esedékes katonai szolgálatra való behívásról

A hadkiegészítő bizottságok 2022. április 1-jén és október 1-jén kezdik meg munkájukat,

az előkészítő tevékenységek pedig a tervek szerint ezeknél az időpontoknál egy hónappal korábban kezdődnek – írja a Korrespondent.net hírportál az államfő honlapján december 30-án közzétett bejegyzésre hivatkozva.

A 687/2021-es számú rendelet értelmében jövőre áprilistól júniusig, illetve októbertől decemberig sor kerül az ukrán állampolgárok soron következő sorkatonai szolgálatra való behívására.

A meghatározott katonai szolgálati feltételeket teljesítő katonák tartalékba történő áthelyezését szintén április-június és október-december hónapokban tervezik végrehajtani.

A bizottságok 2022. április 1-jén és október 1-jén kezdik meg a munkát, az előkészítő tevékenységek pedig a tervek szerint ezeknél az időpontoknál egy hónappal korábban kezdődnek majd.

Hírdetés

Megjegyzendő, hogy a sorkatonai szolgálatot teljesítő katonák nem vesznek részt harci küldetésekben az Egyesített Erők Műveletének területén.

Az Ukrán Fegyveres Erőkben katonai szolgálatot teljesítők elsősorban arzenálok, bázisok, raktárak, lőszertároló központok biztosításával, valamint a katonai egységek életének biztosításával kapcsolatos beosztásokban vesznek részt az állandó bevetési pontokon (kivéve Donyeck és Luhanszk megyékben).

A tanuló hadköteles korú polgárok nem lesznek sorkötelesek. Türelmi időt kapnak a teljes tanulmányi időszakra.

A katonai szolgálatra való behívástól halasztást kapnak azok az ukrán állampolgárok is, akik a katonai felsőoktatási intézményekben és a felsőoktatási katonai oktatási egységekben a tartalékos tisztek képzési programja keretében részt vesznek a kiképzésben.

Továbbá azok is halasztást kapnak, akik családi okokból, szakmai tevékenységük miatt és egészségügyi állapotuk miatt nem tudtak szolgálatot teljesíteni.

A hadkötelezettségből való elhalasztást a hadkiegészítő parancsnokságok adják meg.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »