Zelenszkij: játszótéren robbant egy orosz rakéta

Zelenszkij: játszótéren robbant egy orosz rakéta

Az orosz erők rakétacsapást mértek a dél-ukrajnai Mikolajiv város lakóövezetére péntek délután, az eddigi információk szerint hárman vesztették életüket, köztük egy gyerek – közölte Olekszandr Szenkevics, a megyeszékhely polgármestere a Telegramon.

Az ukrán légierő helyi idő szerint délután öt óra körül jelezte az orosz rakétatámadást, és kérte Mikolajiv lakosait, hogy haladéktalanul vonuljanak óvóhelyre. Percekkel később már robbanások hallatszottak városban – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Hírdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem sokkal később a Facebookon azt írta, hogy becsapódás történt egy játszótéren, "egy átlagos lakóépület" mellett. Hozzátette, hogy az eddigi adatok szerint a három halálos áldozaton kívül öten sebesültek meg a támadásban. Az államfő a katasztrófavédelmi szolgálat által készített fotókat is közzétette. Ezek közül az egyiken mentést végzők láthatók, akik hordágyon visznek egy áldozatot, mellettük pedig egy idős nő fekszik a földön. A többi fényképen megrongálódott többszintes lakóházak láthatók.

"Oroszország nap mint nap bizonyítja terrorjával, hogy a rá nehezedő nyomás nem elég. Az életnek ezt a pusztítását meg kell állítani. Védelmünk támogatásához új megoldásokra van szükség. Oroszországnak éreznie kell a világ erejét" – írta kommentárjában az ukrán elnök.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »