Závecz: tovább erősödik a Fidesz

Závecz: tovább erősödik a Fidesz

A Závecz Research adatai szerint nem állt meg a Jobbik támogatottságának olvadása, miközben a Fidesz egyre izmosodik – írja a HVG.

A Fidesznek fél éve folyamatosan nő a szavazótábora, az utóbbi egy hónapban 31-ről 33 százalékra bővült. A Jobbiknak egy kicsivel ismét kevesebb támogatója lett, novemberben 10 százalékot ért el, ezúttal 9 százalékos – derül ki a Závecz Research legutóbbi felmérésnek eredményeiből.

Az MSZP maradt 8 százalékon. A DK és az LMP az adatok szerint fej-fej mellett halad, mindkét párt a választókorúak 5 százalékára számíthat.

A felmérésben még közösen mért Együtt-Párbeszéd 2 százalékon áll, és nem módosult a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok táborának mérete sem – ők 1 százalékon állnak. A pártoktól távolságot tartók csoportja továbbra is magas, 34 százalékos.

Hírdetés

A biztos pártválasztók közé a választópolgárok bő négytizede tartozik. Ebben a szavazói körben a Fidesz 52 százalékot ér el, a Jobbik 14 százalékos. A szocialista pártot az eltökélt szavazók 12 százaléka támogatja, a DK-t 8, az LMP-t 7 százalék. Az Együtt-Párbeszéd mögé az aktív választók 3 százaléka sorakozott fel, a Momentum 2 százalékos volt, míg a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok 1-1 százalékosak.

A ZRI Závecz Research Intézet december első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatását a pártok támogatottságáról, összesen ezer fő véleményét kérdezték meg a témában.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »