Zavartalanul működnek a szexbotrányba keveredett győri ügyvéd kaszinói, Rákosfalvyhoz továbbra is dől a pénz

Zavartalanul működnek a szexbotrányba keveredett győri ügyvéd kaszinói, Rákosfalvyhoz továbbra is dől a pénz

Zavartalanul működnek a szexbotrányba keveredett győri ügyvéd kaszinói, Rákosfalvyhoz továbbra is dől a pénz

Még a bűncselekmény miatt jogerősen elítélt kaszinó tulajdonosoknak is van az ítélet után 30 napjuk arra, hogy bárkinek átadják a kaszinós cégüket – derül ki az állammal kötött koncessziós szerződésekből. A győri kaszinót is tulajdonló és a Borkai-ügyben is érintett Rákosfalvy Zoltán ügyvédként a magyar államot is képviselte.

A szexbotrányba keveredett, de újraválasztott, végül mégis lemondott Borkai Zsolt győri polgármester ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán nem csak a győri önkormányzatot, hanem a magyar államot és a győri térség meghatározó gazdasági szereplőit is képviselte bírósági ügyekben – derül ki a Győr Plusz hetilap tavaly karácsonyi ünnepi számából. Az önkormányzati tulajdonban lévő lap interjút készített Rákosfalvy Zoltánnal (ő az, aki a Borkai-féle szexvideókon is látható volt), amelyből kiderült: hatalmas tapasztalat gyűlt fel az ügyvédi irodában, és speciális tudás is rendelkezésükre áll, amire szükség is van a magyar állam vagy a győri önkormányzat képviselete során.

Hírdetés

„Titoktartás miatt konkrét példákat, ügyeket nem mondhatok” – fogalmazott az interjúban Rákosfalvy Zoltán. Bírósági határozatok szerint a peres ügyekben képviselt cégek között van például a tavaly egymilliárd forintos profittal záró Vill-Korr Hungária Kft. Hogy Borkai Zsolt ügyvédje jó kapcsolatokat ápol a magyar állammal, azt az is alátámasztja, hogy a kormánytól nyilvános pályázat nélkül is megkapta a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók koncessziós jogát, 10 évre. Nála csak Andy Vajna birtokolt több kaszinót, a januárban elhunyt üzletemberhez öt kaszinó tartozott. A szerencsejáték-törvény szerint az illetékes miniszter a megbízható szerencsejáték-szervezővel nyilvános pályázat kiírása nélkül is megkötheti a koncessziós szerződést. Ehhez megbízható szerencsejáték-szervezőnek kell lenni, aminek lazák a törvényi szabályai: elég, ha az adott cégnek nincsenek jelentős adótartozásai és nem kapott 5 millió forintnál nagyobb bírságot.

Hogy miért pont Rákosfalvy Zoltán cégei (Casino Win Kft., TREFF-KLUB Kft.) kapták meg megbízhatósági alapon, pályázat nélkül a kaszinókat a kormánytól, az nem teljesen átlátható, de az interjú szerint nem volt túl nehéz dolga. „Korábban az Eurovegas kaszinó pereit én vittem, beleláttam ebbe a világba. Sikerült koncessziót szereznem a győri, pécsi és a miskolci kaszinó működtetésére. A győri most volt kétéves, ez már hozza az üzleti számokat. Sajátos iparág ez, a kaszinóban nem csak a vendég, de a kaszinó is játszik” – magyarázta Borkai Zsolt ügyvédje a győri lapnak.

Több szálon nyomoznak

A kaszinók jövőjét azonban befolyásolhatják a Borkai-ügyben folytatott rendőrségi nyomozások. A rendőrségre ugyanis több bejelentés is érkezett.

„Az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a bejelentésekben foglaltak vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. A KR NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, valamint hűtlen kezelés és más gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt ugyancsak ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat. A további bejelentésekben szereplő különböző vélelmek megalapozottságát a nyomozó hatóság feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja” – közölte az ORFK.

Addig is zavartalanul működnek Rákosfalvy Zoltán kaszinói.

(Fotó: Győr Plusz)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »