Zárva maradnak Kassa megye középiskolái

Zárva maradnak Kassa megye középiskolái

A rossz járványügyi helyzetre való tekintettel nem nyitnak ki február 8-tól a Kassa megye által fenntartott középiskolák, folytatódik a távoktatás. A kollégiumok szintén zárva maradnak. A középiskolák legkorábban a tavaszi szünetet követően, március 1-én nyitnak majd ki.

A kormány döntése értelmében február 8-tól az alapiskolák alsó tagozatainak tanulói mellett a középiskolák végzős osztályainak diákjai is visszaülhetnek az iskolapadokba. A Kassa megye fenntartása alá tartozó 63 középiskolában ez összesen 5700 diákot érintene. A megye vezetése a regionális közegészségügyi hivatalok ajánlásait figyelembe véve úgy döntött, nem nyitja ki a középiskolákat.

– mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke hozzátéve, a PCR-tesztek eredményei alapján több településen is 8-ból 6 esetben a brit mutáció fordult elő.

– közölte Trnka. A megyei fenntartású középiskolák tehát csak a tavaszi szüntet követően, leghamarabb március 1-én nyitnak majd ki.

Csurkó Éva, a kassai Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola igazgatója lapunknak úgy nyilatkozott, tegnap egész nap várták, hogy érkezzen valamilyen kormányhatározat vagy miniszteri határozat, ami alapján közölhetnék a szülőkkel, diákokkal, hogy megnyitják az iskolát vagy sem, de estig semmit nem kaptak. Aztán este megérkezett a megye határozata.

Hírdetés

– mondta Csurkó Éva.

Matej Éva, a kassai Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója elmondta, a kassai és a Kassa megyei helyzetre való tekintettel nem volt meglepetés a megye döntése, amelyet teljes mértékben támogat.

– fogalmazott.

Hozzátette, ha a tavaszi szünet után sem lehet kinyitni az iskolát, legalább a negyedikeseknek kellene heti egy napos gyakorlati oktatást tartani.

– fejtette ki az Ipari igazgatója.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »