Wladár Sándor: Shane Tusup segíthet nekünk

Wladár Sándor: Shane Tusup segíthet nekünk

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint ha Shane Tusup csapatot épít Magyarországon, azzal a hazai úszósport segítségére lehet, ugyanakkor nem zavarhatja a válogatott úszóit. Az InfoRádiónak nyilatkozva továbbra sem zárta ki, hogy Hosszú Katinka korábbi edző-férje hazánkban dolgozzon.

Shane Tusup úszóedzői nagysága nem megkérdőjelezhető, Hosszú Katinkát háromszoros olimpiai bajnoki címig vitte – fogalmazott az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki szerint teljesen rendjén van, ha minden idők egyik legjobb edzőjének tekintik Magyarországon, más kérdés, hogy az ő viselkedése, morálja mennyire osztotta meg a magyar sportszerető társadalmat, illetve uszodai közösséget.

Másfél éve Shane Tusup megígérte, hogy próbál változtatni, hogy ne az legyen a vasárnapi családi ebéd témája, hogy neki milyen botrányai vannak. Hogy ez elvezetett-e kapcsolatfelvételig is a szövetség és az edző között, arra ezt mondta:

„Konkrét megkeresés nem történt, hogy akar-e a Magyar Úszó Szövetséggel bármilyen szinten együttműködni, én

azt gondolom Shane-ről, hogy valóban átgondolta az életét,

és én hiszek abban, hogy a személyiség tud változni, nincs harc, nincs erő, hanem kommunikáció van.”

Hírdetés

Wladár Sándor megjegyezte, szerinte Shane Tusup új lehetőségek felé fordult, és lehetnek ezek akár Magyarországon is.

„Az ő esetében több megkeresés is lehet Magyarországon úszók részéről, de akár a világ más részéről is. Nem tartom kizártnak, hogy egy csapatot fog építeni, kohéziós erővel egy általa összetartott csapatot” – fejtegette a sportvezető, aki „zuhanyhíradónak” nevezte, hogy egy magyarországi vidéki városban telepedik le, „szerintem még ő sem tudja”.

Az InfoRádiónak korábban tett nyilatkozatát megerősítve mindenesetre elmondta,

nem fogja megengedni, hogy Shane Tusup a válogatott úszóit – Hosszú Katinkát, Milák Kristófot, Kapás Boglárkát – a Duna Arénában zavarja.

„Én nem Shane Tusup ellen vagyok, hanem amellett, hogy zavartalan legyen ezen versenyzők felkészülése” – szögezte le, hozzátéve, hogy vidéken letelepedve akár még nagy segítségére is lehet Shane Tusup a magyar úszósportnak.

A Wladár Sándorral készült teljes interjút csütörtök este fél 8 után hallhatják az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »