WHO: óráról órára romlik a helyzet a Gázai övezetben

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint óráról órára romlik a helyzet a Gázai övezetben, miután az izraeli bombázások intenzívebbé váltak a terület déli részén is, Hán-Júnisz és Rafah városok környékén.

A helyzet óráról órára romlik. Intenzív bombázások folynak az egész övezetben, most már a déli területeken is – mondta Richard Peeperkorn, a WHO Gázai övezeti képviselője újságíróknak videókapcsolaton keresztül.

Peeperkorn szerint a Gázába érkező humanitárius segély túl kevés, és a WHO-t mélyen aggasztja a sűrűn lakott övezet egészségügyi rendszerének ellehetetlenülése.

"Szeretném világossá tenni, hogy egy rohamosan súlyosbodó humanitárius katasztrófával állunk szemben" – mondta Pepperkorn.

Hírdetés

Véleménye szerint a WHO eleget tett annak az izraeli utasításnak, miszerint a hán-júniszi raktárakból el kell szállítania a készleteit, ugyanis a terület "nagy valószínűséggel aktív harci területté válik a következő napokban".

"Mindent megteszünk azért, hogy el tudjuk szállítani az egészségügyi felszereléseinket" – mondta a WHO gázai képviselője.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója hétfőn felszólította Izraelt, hogy vonja vissza ezt a parancsot. Izrael azonban tagadja, hogy a raktárak kiürítését követelte volna.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »