Weber elárulta, miről tárgyalt Orbánnal

Weber elárulta, miről tárgyalt Orbánnal

Fenntartja korábban megfogalmazott feltételeit Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, aki Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjét, EP-választási csúcsjelöltjét. A tárgyalásokról Weber számolt be az újságíróknak, miután ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába.

Mint elmondta, konstruktív légkörben zajlottak a tárgyalások Orbán Viktorral, de nem került megoldásra minden probléma. Az EPP-ben belül tovább folynak majd a megbeszélések a Fidesz helyzetéről.

Hírdetés

„A Néppárt egyértelmű, alapvető értékeket képvisel, amelyek nem vitathatóak, nem megtárgyalhatóak. Minden tagunknak, beleértve a Fideszt is, tiszteletben kell tartania ezeket”

– fejtette ki.

Manfred Weber megismételte a korábbi feltételeket, vagyis azt, hogy a CEU budapesti működése továbbra is biztosított legyen, eltávolítsák a Brüsszel-ellenes plakátokat, és hogy Orbán Viktor kérjen bocsánatot.

„Egy olyan politikus vagyok, aki hidakat akar építeni, aki problémákat akar megoldani, nem a konfliktusokban vagyok érdekelt. Ezért vagyok itt. Tárgyalásban vagyunk, és megnézzük, hogyan alakulnak az események, megállapodásra jutunk-e.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »