Vox Mirabilis Kamarakórus – A törökországi földrengés károsultjaiért

Vox Mirabilis Kamarakórus – A törökországi földrengés károsultjaiért

A törökországi földrengés hallatán a Vox Mirabilis Kamarakórus az elsők között kereste a lehetőséget, hogy segítséget nyújtson. A február 18-i farsangi koncertjük ezért jótékonysági koncert volt, lehetőséget adva, hogy bárki segíthessen adománnyal.

A kórus a sikeres koncertturnék és a rangos díjak mellett számos jótékonysági fellépést vállal, gyakran rendeznek hangversenyeket a rászorulók részére. Számos alkalommal gyűjtéssel, jótékonysággal válaszolnak a világ nehézségeire. Úgy vallják, hogy a néhány éve átvett „Értékteremtő Közösségekért” díj is kötelezi őket arra, hogy összefogjanak a körülöttünk élőkkel, és segítő közösséget teremtsenek. Így tettek a törökországi földrengéskor is; a hangverseny teljes bevételét a földrengés károsultjainak ajánlották fel. A kórus minden tagja egy emberként mondott igent a felajánlásra.

„És akkor jöttek a csodák! – mondja Zemlényi Katica karvezető – Fantasztikus közönségünk van, akik hihetetlen bőkezűen adakoztak. Művészeink – Zemlényi Eszter, Kéry Tamás és Nagy Judit – felajánlották a tiszteletdíjukat, Jakubek Tiborné, a Szent István Művelődési Ház igazgatója pedig a terembérleti díjat.”

Hírdetés

Összesen 870 ezer forint értékben adományoztak háztartási és babaápolási termékeket, amelyeket a Budapesti Török Nagykövetségen adtak át, akik vállalták a törökországi földrengés károsultjaihoz való elszállítását.

Ezúton is köszönetet mondanak régi barátuknak, Hüseyin Kaygusuznak, aki segített az adományok megfelelő helyre juttatásában. Hálásan köszönik a hangverseny-látogatók nagylelkűségét is. A Vox Mirabilis Kamarakórus nemcsak kórus, hanem igazi közösség.

Forrás és fotó: Vox Mirabilis Kamarakórus

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »