Vona úgy érzi, nincs miért bocsánatot kérnie, és fenntartja, amit interjúnkban kijelentett: "ha kiderülne, hogy zsidó vagyok, lemondanék"

A Jobbik elnöke szerint ki kellene jönni a lövészárokból ahhoz, hogy párbeszédet lehessen folytatni, ezért tett egy gesztust a hanukai üdvözlettel. Hangsúlyozta, hogy az összes keresztény és zsidó egyháznak, illetve felekezetnek küldött ünnepi üdvözletet. A HírTV műsorvezetőjének ismételt kérdésére, miszerint nem érzi-e úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie a zsidóktól, leszögezte: szerinte még a Jobbik "kamaszkorában" sem mondott semmi olyant, ami bárkit vallásában sértett volna.

Ezúttal is szóbakerült a portálunknak adott 2013-as interjúja, melyben úgy fogalmazott: "ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről".  Vona kijelentette: ezt az állítását fenntartja, de ez természetes is, mert ő egy keresztény, konzervatív párt elnöke, és ha kiderülne, hogy zsidó származású, "nem biztos, hogy a legszerencsésebb" lenne, ha a Jobbik vezetője maradna.

Hírdetés

(A beszélgetés 1:15-től kezdődik.)

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239171&hash=9ea481ce7f16431c&sd

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »