Vona Gábor: nem szerencsés így indítani, de valakinek ki kell modania

Vona Gábor: nem szerencsés így indítani, de valakinek ki kell modania

A Második Reformkor (2RK) ügyek mentén a Fidesszel és a DK-val is hajlandó együttműködni, de választási szövetséget egyik oldallal sem köt – jelentette ki Vona Gábor az új párt első, úgynevezett zászlóbontó kongresszusán. Az elnök bocsánatot kért korábbi pártjától, és mindenkitől, akit még nemzeti radikálisként megsértett.

A Második Reformkor azért alakult párttá, mert úgy érezték, hogy senki sem képviseli őket – mondta Vona Gábor. Az elnök szerint Magyarország több mint 100 éve frusztrált ország, de erre nem lehet a végtelenségig hivatkozni.

„Lehet, nem szerencsés egy újonnan alakult párt zászlónyitó kongresszusán egyből azokat ostorozni – magunkat –, akiknek a szavazatira vágyunk, de ez az igazság. Valakiknek ki kell mondania, hogy változás nélkül nem megy.”

Vona Gábor hosszan bírálta a magyar közélet megosztottságát: „Ez a vagy vagyok országa. Vagy ideállsz, vagy odaállsz. Lehet választani, vagy sorosista valaki, vagy orbánisata” – fogalmazott.

A Jobbik volt elnöke bocsánatkérésekkel is készült a kongresszusra. Mint mondta, vannak ma olyanok Magyarországon, akik nem tudják megbocsátani neki, hogy valaha nemzeti radikális volt. „Szeretnék bocsánatot kérni azoktól, akiket én valaha bármilyen hovatartozásukban megsértettem.”

Hírdetés

Hozzátette: vannak mások, akik meg azt nem tudják megbocsátani, hogy már nem nemzeti radikális. „Tőlük is bocsánatot kérek.

Ha bárkit én a politikai pályafutásom, politikai pályaváltozásom során megsértettem, megbántotta, és úgy érezte, hogy cserben hagytam, tőle is bocsánatot kérek.”

A Második Reformkor elnöke azt ígéri, hogy új pártja nem önmagával foglalkozik majd, hanem konkrét ügyekkel; kilencet meg is nevezett: online népszavazást, pártmentes önkormányzatokat, hatékonyabb egészségügyi prevenciót, herbál mentes Magyarországot, jobb bölcsődei és óvodai ellátást, könnyebb életkezdést, megfelelő élelmiszer-biztonságot, valamint erősebb családi vállalkozásokat és munkavállalói jogokat akarnak.

A fent említett ügyek mentén bármelyik párttal együttműködnek, de egyikkel sem kötnek szövetséget – jelentette ki Vona Gábor. „Tiszteletben tartjuk mindenkinek az érdekeit, értékeit, programját, de senkivel sem készülünk politikai szövetségre, a saját utunkat fogjuk járni” – húzta alá.

A 2RK a jövő évi önkormányzati választáson nem indul el, hiszen pártmentes helyhatóságokat szeretnének, az európai parlamenti választáson azonban igen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »