Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között

Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között

A korrupcióval, pénzmosással hivatali visszaéléssel és még számos bűncselekménnyel gyanúsított bírósági végrehajtói kar elnöke ellen bizonyítékok tárházát vonultatta fel a nyomozó hatóság, lehallgatások mutatják, hogy lefizetett egy államtitkárt, és más végrehajtók kinevezését segítette, cserébe, ha azok visszacsorgattak számára pénzt.

A több mint egy éve rácsok mögött ülő Schadl György gyanúsítotti kihallgatásán azt mondta, csak azért kapott olykor pénzt a végrehajtóktól, mert korábban kölcsön adott nekik, és Völner Pállal pedig hétköznapi figyelmességként csak italt ajándékoztak egymásnak.

Hírdetés

A Rtl.hu szerint Schadl a vallomásában azt mondta, döbbenten olvasta a nyomozati anyagban leírtakat, és tagadta, hogy ő vagy a volt igazságügyi államtitkár bűncselekményt követett volna el, együtt intézték a végrehajtói kinevezésüket.

Schadl György szerint a kiadásokat/bevételeket rögzítő „Házipénztár” nevű táblázatot ő soha nem látta, abba soha nem is írt, azt pedig nem árulta el, honnan voltak a táblázatban szereplő összegek, az egyes rövidítések (amelyek azonosak a vádiratban szereplő végrehajtók monogramjaival), mit jelentenek.

Azt mondta, nem adott készpénzt Völner Pálnak, de azt elismerte, járt nála Nyergesújfalun, mert egyeztetniük kellett. Hogy hogy jön ide dr. Völner Pál, arról viszont még elképzelésem sincs, mondta. Azt mondja, a kievezések egy másik államtitkárhoz tartoztak, de neki „fogalma sincs” hogyan választották ki a minisztériumban a nyertes pályázókat, és hogy ő nem próbálta befolyásolni az eljárást.

Közben Hadházy Ákos független parlamenti képviselő – a nyomozati anyagokra hivatkozva – közösségi oldalán azt írta, hogy Völner, Schadl és Varga Judit miniszter között létrejött az a találkozó, amit Schadl kért, és ezen a találkozón „éppen arról volt szó, amiért a legkorruptabb végrehajtó jelenleg is rács mögött van: a végrehajtói praxisok pénzért történő adás-vételéről„. Ezért Hadházy azt gondolja, hogy Varga Judit, akit a rendőrség ki sem hallgatott a minisztériumában zajló bűncselekmények miatt, „minimum bűnrészes”.

Valamit mondania kellene már az igazságügyi miniszternek, mert ez egyre kínosabb rá nézve.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »