Volt időnk egymásra – Apa-lánya hétvége a szombathelyi Martineumban

Volt időnk egymásra – Apa-lánya hétvége a szombathelyi Martineumban

Apákat és lányaikat hívták közös hétvégére a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémiára január 20–22. között. Személyes hangvételű beszámolót olvashatnak a programról.

Január első felében jutott el hozzánk a hír, hogy jelentkezhetünk a Szombathelyen évek óta megrendezésre kerülő apa-lánya hétvégére. A bizalom és a vágyakozás voltak az első érzések bennünk, hiszen az öt évvel ezelőtti anya-lánya hétvége lelkesedése folyamatosan él családunkban. Akkor nagylányunk és édesanyja, most pedig kisebb lányunk és édesapja jelentkezett a hétvégére.

A Bács-Kiskun megyei Kecelről 280 km-en, olykor havas úton siettünk a rendezvényre. A megérkezés izgalmában az első percektől megérezhettük a ránk figyelést, a nyitottságot, a rugalmasságot, a toleranciát. Az ismerkedős játékokban megtapasztaltuk, hogy jó társaságba kerültünk.

A hétvégén résztvevő hét apa és lányaik sokszor összekacsintottak, figyeltünk egymásra, eközben persze senki sem felejtette a fő célt, hogy apák és lányok legfőképpen egymásért vannak itt. A hétvége bővelkedett csoportos játékokban, apa-lánya kihívásokban, önismereti és egymás megismerését segítő feladatokban, beszélgetésekben, de jutott idő pihenésre is. Vasárnap utolért minket a hála érzése: hálásak voltunk egymásért, a kapcsolatunkért, és hálásak voltunk a szervezőknek és mindazoknak, akiknek ezt a hétvégét köszönhettük.

Hírdetés

Akinek van két-három napja, hogy a Jóisten tenyerén rácsodálkozzon a gyermek, a szülő és a kapcsolat értékére, annak javasoljuk, hogy vegyen részt egy ilyen hétvégén!

Szerző: Suhajda Csenge és János 

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »