VolNER, az „utolsó mohikán” szingapúri jutalma

Az alábbi pikáns videó megjelenése kapcsán megállapíthatjuk: régi recept a kormányoldal részéről, hogy a levitézlett, szebb napokat látott jobboldali pártok egykori prominenseit, akik magukra hagyott, elkóborolt bárányként próbálják saját pecsenyéjüket sütögetni, ilyen-olyan módon becserkészik, s ha lehetséges, saját pályájukra állítják. Noha teljes részletességgel nem rekonstruálható, hogy az egykor Orbán Viktor által is hevesen támadott (adócsalónak, kamuegyetemen végzettnek titulált) Volner János a színfalak mögött hogyan sodródott a kormányoldalra, annak főbb stációi egy belpolitika iránt érdeklődő számára jól láthatóak.

A zavaros életű Volner volt már rendőr, 21 millió forint közpénzt is eltüntető cégtemetős „üzletember", az egykori Magyar Gárda prominense, mielőtt belesodródott a politika világába, hogy aztán annak meghatározó alakjaként megélje annak pusztulását, majd úgy tegyen, mintha „soha ott sem lett volna”, és saját pecsenyéjének sütögetésébe kezdjen.

Miután a Mi Hazánk Mozgalom körül nem találta meg saját, önző számításait (ott sem lehetett EP-listavezető), saját névvel alakított egy mókusőrsöt (Volner Párt), ami már nyilvánvalóan a trollkodás kategóriába esett, hiába állította, hogy „profi szakemberek” alkotják majd a párt magját, egyszemélyes szervezet maradt.

A Volner Pártból – mivel a választáson természetesen elindulni sem tudott – Huxit Párt lett, így működött egyfajta lakmuszpapírként a kormányzat számára, amennyiben EU-val kapcsolatos politikát kellett patikamérlegre pakolni.

2022. december óta azonban ennek a „nagy reményű” pártnak is lepergett az élete, ekkor érkezett a hír, hogy a Huxit felett való bábáskodás helyett Volner inkább szingapúri külgazdasági attasé lesz (amit egyébként a hír szivárgásának pillanatában gyáván letagadott), noha utóbb kiderült, hogy a pozícióval kapcsolatban szinte semmilyen feltételnek nem felel meg.

Hírdetés

S hogy ennek mégis milyen üzenete van a magyarság, vagy akár a politika iránt érdeklődők számára? Legyen akár az egész életed csupa köd, szerezz kamudiplomát kamuegyetemen, vagy úgy egyáltalán ne végezz semmilyen téren hasznos munkát, az egyetlen „tehetséged” pedig merüljön ki annyiban, hogy szenvtelenül, érzelemmentesen tudsz beszélni egy mikrofonba, még várhat rád fényes karrier, csak feküdj le a kormánypártnak, ők pedig gondoskodnak rólad! Így vált még a bokorig is kormánypárti bulvárlapok által követett Volner Jánosból VolNER János, akit Orbán a Jobbik utolsó mohikánjának nevezett.

Végül pedig íme egy ikonikus jelenet – felturbózva, amely nem is festhetné le ennél pontosabban a magyar belpolitikai szürrealizmust. Az ATV-ben 2021 márciusában „tereprendező” ripacskodást folytató ex-polgári válaszos Bencsik János szintén diplomáciai megbízatást kap, csak ő Kanadában. A dolog pikantériája, hogy ezt a hírt szinte egy napon jelentették be Volner megbízatásával, így a két egykori jobbikos bohóc ugyanazt a „büntetést” kapta a Fidesztől „jó szolgálataikért” cserébe.

Így fest egy „büszke, jobboldali, teljesítményorientált” ország.

Szabó Lajos


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »