Vizsgálják a szatmári gyerekhalál körülményeit

Vizsgálják a szatmári gyerekhalál körülményeit

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kezdett kivizsgálásba a Szatmár megyei rendőr-főkapitányság a megyei kórház sürgősségi osztályán meghalt 15 éves lány ügyében.

A rendőrség tájékoztatása szerint a január 18-án elhunyt tinédzser ‘gyanús körülmények között’ bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.

Ugyanakkor a kórház vezetősége is belső vizsgálatba kezdett. Az egészségügyi intézmény vezetősége szerdai sajtóközleményében együttérzését fejezte ki a múlt szerdán elhunyt gyermek családjának. Azt írták, minden szükséges lépést megtettek, hogy különálló bizottságok orvosi jogi, szakmai és etikai szempontból is megvizsgálják az esetet. Emellett az Orvosi Kamara is vizsgálja az ügyet. Amint a vizsgálatok lezárulnak, meghozzák a vonatkozó törvények által előírt intézkedéseket – tették hozzá.

Hírdetés

A kórház vezetősége azt követően adott ki közleményt, hogy a lány szülei azt nyilatkozták a helyi médiának, nem értik, miért halt meg a gyermekük, miután saját lábán ment be a sürgősségi osztályra.

A kórház múlt szerdai tájékoztatása szerint a lány légzési nehézségekkel jelentkezett a sürgősségi osztályon. A tünetek – gyengeség, sápadtság, tahikardia, 88 százalékos oxigénszaturáció – akut légzési distressz szindrómára utaltak. Intubálták, az orvosok az első vizsgálatok után akut tüdőödémára és tüdőembóliára gyanakodtak, így trombolízist alkalmaztak.

Az orvoscsapat erőfeszítései ellenére a páciens állapota rohamosan romlott, és hirtelen szívmegállás következett be, de sikerült újraéleszteni. Mintegy 30 perccel később azonban másodszor is leállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni. 19 óra 10 perckor megállapították a halál beálltát.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »