Vizsgálja a rendőrség, hogy fogyasztott-e kábítószert az Árpád hídi súlyos baleset okozója

Lopott taxival okozott halálos balesetet egy férfi tegnap este az Árpád hídon. A III. kerületből vitte el a járművet, majd a forgalommal szemben felhajtott a hídra, ott történt a halálos karambol. A balesetet okozó férfi az egyik halálos áldozat, rajta kívül két ember halt meg, akik az egyik vétlen autóban ültek. További négy ember pedig megsérült. A rendőrség vizsgálja, hogy a balesetet okozó férfi fogyasztott-e kábítószert, ugyanis hajnalban egyszer már előállították zavart viselkedése miatt. Felismerhetetlenségig összeroncsolódott autók, szétszóródott törmelékek – szörnyű tragédia nyomai láthatók a katasztrófavédelem felvételein.

A baleset szerda késő este történt, amikor egy férfi lopott taxival a forgalommal szemben hajtott fel az Árpád hídra a Vörösvári úti lehajtón. Először összeütközött egy autóval, de ebben a balesetben csak anyagi kár keletkezett. A férfi ezután továbbhaladt a hídon, Pest irányába. „A balesetben érintett másik taxiban négyen sérültek meg. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást. A BRFK szakértők bevonásával vizsgálja, hogy a balesetet okozó férfi fogyasztott-e kábítószert, ugyanis szerda hajnalban egyszer már előállították őt, mert zavartan viselkedett, és kábítószergyanús anyagot találtak nála” – ismertette a baleset részleit Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Hírdetés

Egy éve szintén tragédia történt az Árpád hídon. Akkor egy utcai versenyzésben részt vevő sofőr vesztette el uralmát a nagy teljesítményű autója fölött, és halálra gázolt egy biciklist. 2021 tavaszán pedig a villamossínekről kellett kimenti egy autót, amely először a padkának, majd az oszlopnak ütközött. A balesetet elszenvedő itt is vétlen volt, ugyanis egy nagy sebességgel kanyarodó terepjáró hajtott elé.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »