Vizoviczki kuplerájában kurvázott és kokainozott az Index tulajdonosa?

Vizoviczki kuplerájában kurvázott és kokainozott az Index tulajdonosa?

Ma reggel megjelent vizoviczkis cikkünkben közzétettünk több általunk megszerzett dokumentumot. Az egyik ilyen a 8-as számú tanú, a "konzumlány" vallomása. Abban szerepel az alábbi részlet:

Egészen véletlenül a Zsindex tulajdonosát is Nobilis Kristófnak hívják, és nem túlságosan nagy annak a valószínűsége, hogy két ugyanilyen nevű ember rendelkezzen annyi pénzzel, hogy efféle szórakozást és milliós számlákat rendszeresen meg tudjon engedni magának. (Az, hogy a vallomásban Nobilisz szerepel, lehet a nő kiejtése vagy a rendőr mellégépelése miatt is, de egyébként újságban is írták már így a nevét, lásd itt vagy itt.)

Az alábbiakban a Napi.hu 2012-es összeállítása olvasható Nobilis vagyonáról, azóta bizonyára ő is még jobban teljesít:

Nobilis Kristóf

Ingatlanfejlesztés, befektetések

Becsült vagyon: 16,8 milliárd

Meglehetősen hullámzóan alakult Nobilis Kristóf, az egykori CA-IB-s brókerből lett ingatlanmilliárdos vagyona az utóbbi öt évben, amely jóllehet tavaly − elsősorban a zászlóshajónak tekinthető BIF 30 százalékos tőzsdei áresése miatt − 10 százalékkal csökkent, ám minden esélye megvan az újbóli felívelésre. Nobilis mindig is merész döntéseiről volt híres a szakmában. Idén márciusban megállapodott az igencsak nehéz helyzetbe került SCD ingatlanholding teljes budapesti portfóliójának átvételéről − a listánkon már nem található − Jászai Gellérttel, az SCD elnökével. A megállapodás szerint a balatoni ingatlanok eladása után megmaradt SCD túlnyomó többsége − a Pasaréti úti egykori HM-3, az Akadémia Park, illetve az itt működő Officium irodaház, továbbá egy héthektáros Hárshegyi úti telek és néhány kisebb ingatlan − Nobilis érdekeltségébe kerül. Az "SCD-hagyaték" legizgalmasabb eleme három belvárosi, jelenleg még a kerületi önkormányzat tulajdonában álló emblematikus ingatlan bérleti joga: a déli Klotild palotáé, a Párizsi udvaré és a Szent István tér 15. alatti épületé. Ezek megvételéhez is több mint ötmilliárd forintra lenne szükség, tervezett felújításuk pedig együttesen a százmillió eurót is megközelítheti, de Nobilis úgy véli, a magyar ingatlanpiac olyan mélypontra került, hogy eljött az ideje a vásárlásnak.

Nobilis Kristóf két évszázados múltú családi cégében, a görög származású, egykori pest-budai papírkereskedő nevét őrző Dona Döme Kft.-ben van a BIF 29,8 százaléka, a 7,7 millió darabos pakett tőzsdei értéke 2012. március elején 4,2 milliárd forint volt. A cég teljes ingatlanvagyonát (benne az Aranykéz utcai parkolóházzal, a Flórián Udvar irodaházzal, a III. kerületi Harsánylejtő leendő lakóterületével) a legújabb és elég szigorú értékbecslés 26 milliárd forintra teszi, amelyet tízmilliárdos hosszú lejáratú hitel terhel. A BIF cash-helyzetét javítja, hogy az utóbbi hónapokban több mint húsz telket sikerült értékesíteni a Harsánylejtőn.

A CIG Pannónia Biztosítóban lévő több mint kétmillió darabos részvénycsomag értéke megközelíti az egymilliárd forintot. A Nobilis-portfólió fontos eleme a barátja, Spéder Zoltán irányítása alatt működő CEMP Közép-európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. tízszázalékos pakettje. A csoporthoz tartozik az Index, a Bookline, az InfoRádió, a Portfolio.hu mellett − 90 százalékban − a Napi Gazdaság Kiadó Kft. is.

Az öt fiúgyermeket nevelő Nobilis Kristóf lelkes vitorlázó, egyik kedvenc befektetése a balatonalmádi jachtkikötő, a másik a Bicske melletti Száron felépült pálinkalepárló üzem, amely a Nobilis-pálinkát főzi. Ezen a környéken 300 hektárnyi termőfölddel is rendelkezik.

Hírdetés

A román sportéletben jelentős szerepet játszik a 150 embert foglalkoztató sepsiszentgyörgyi Fenestela 68 Srl, amely a brassói hokicsapat fő szponzora. Másik fontos termelő cége a Magyar Vízépítő Zrt., a több mint egymilliárdos saját tőkéjű vállalkozás az osztrák határtól Dunaföldvárig végzi a Duna-meder kotrását.

A Nobilishoz köthető CE-csoporthoz tartozik egy faktorcég, valamint a CE Rent és a Lignum 68 GmbH, amelyek eddig 400 luxusautót adtak bérbe. A személyes portfólió része továbbá néhány budapesti telekingatlan a XVI., a XXII. és a XI. kerületben.

Becsült vagyonának alakulása:

2002: 4 milliárd forint

2003: 4 milliárd forint

2004: 6,8 milliárd forint

2005: 8,6 milliárd forint

2006: 9,6 milliárd forint

2007: 28 milliárd forint

2008: 19,5 milliárd forint

2009: 13 milliárd forint

2010: 16,8 milliárd forint

2011: 18,6 milliárd forint

Életút

Jogi egyetemet végzett. A bankszektorban kezdett, majd az Állami Fejlesztési Bank közgazdasági és értékpapír főosztályán dolgozott 1986-tól, ezt követően a Budapest Bank osztályvezetője, az osztrák CA-IB értékpapírcég ügyvezetője lett. Az 1990-es évek végén beindította saját vállalkozásait. A Creditanstalt magyarországi cégének alapítója és résztulajdonosa volt. 2006-ban a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Rt. (BIF) igazgatósági elnöke lett. Nobilis cégbirodalmának portfólióját balatonalmádi ingatlanok színesítik.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »