Vívó-vk – Kun Anna győzött Nancsingban

Vívó-vk – Kun Anna győzött Nancsingban

Nagyszerű vívással Kun Anna nyerte meg a női párbajtőrözők kínai világkupa-versenyét Nancsingban.

Megnyerte a párbajtőrözők világkupa-versenyét Kínában Kun Anna | M4 Sport

Hírdetés

A magyar vívócsillag – m4sport

A viadal eredményközlője szerint a világranglistán ötödik helyezett magyar vívó – aki két hete ezüstérmes volt a budapesti WestEnd Grand Prix-n – a svájci Virginia Romeót és az olasz Alessandra Bozzát 15-11-re, a szintén olasz Nicol Foiettát 15-12-re, honfitársukat, a 2018-ban egyéni világbajnok Mara Navarriát 15-11-re győzte le, majd az elődöntőben 15-6-ra nyert a francia Camille Nabeth ellen, végül 15-10-re múlta felül a szintén francia Alexandra Louis-Marie-t. Kun Anna pályafutása során először nyert egyéniben világkupaversenyt.
   
„Nagyon jól ment a vívás, minden percét élveztem, nem voltak szoros asszóim” – idézte őt a magyar szövetség honlapja. „A budapestihez képest könnyedebben vívtam, tényleg mindent sikerült megcsinálnom a páston, amit elterveztem. A teremben nagyon hideg volt, de szerencsére a szállodán belül vívtunk, így két asszó között felmehettem a szobába melegedni… Az utolsó tusom után kicsit elérzékenyültem és elpityeredtem a sisak alatt. Végigfutott rajtam, hogy megérte az a rengeteg munka, ami mögöttem van.”
   
A főtáblán három magyar szerepelhetett a 146 fős mezőnyben. Büki Lili egy asszót nyert, Nagy Kinga viszont kikapott a 64 között az első mérkőzésén.
   
Vasárnap csapatversenyt rendeznek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »