Visszatért a színpadra Reviczky Gábor, és elmondta, hogyan folytatja

Visszatért a színpadra Reviczky Gábor, és elmondta, hogyan folytatja

Több mint egy év után újra játszották a Pesti Színházban a Képzelt beteget, Reviczky Gábor főszereplésével.

Világrekordra készül a Pesti Színház, ahol 24. éve töretlen sikerrel játsszák Molière utolsó színdarabját, a Képzelt beteget. A kezdetektől Reviczky Gábor játssza a főszereplő Argant, így tavaly, amikor a művész a prosztatarákkal és annak áttétjével küzdött, levették a műsorról. A gyógyultnak nyilvánított Kossuth-díjas színész vasárnap este azonban képzelt betegként visszatért úgy, hogy bele sem kellett néznie a szövegkönyvbe – írta a Bors. A hálás és meghatott közönség szinte nem is akarta leengedni a színpadról.

A portálnak a színész büszkén és hálásan beszélt a sikerről.

„Nagyon kellett koncentrálnom, nem akartam cserben hagyni sem a kollégákat, sem a nézőket, pedig bele sem néztem a szövegkönyvbe, ami mellesleg nem is volt a kezdetektől. De annyira enyém ez a szerep, hogy úgy látszik, nincs is rá szükség!” – mesélte.

Hírdetés

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész a jövőbeli munkájával kapcsolatban kijelentette:

nem készül már új darabra, nem vágyik rá.

Nem tudna végigcsinálni egy egész próbafolyamatot, nem lesz már olyan, mint a betegsége előtt, és ezt ő elfogadta.

„Viszem tovább, ami volt, a Képzelt beteg mellett itt a Dzsungel könyvét, amiben Balut játszom, de a biztonság kedvéért már kettős szereposztásban visszük. Van sok munkám, film, szinkron, egyébként abból is vettem vissza. De szerencsére jól vagyok! Rájöttem, hogy nem szabad ezt komolyan venni, nem szabad rá se gondolni!” – mondta.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »