Visszatérne Romániába a magyar színekre váltó Olivia Cîmpian

Visszatérne Romániába a magyar színekre váltó Olivia Cîmpian

„Visszafordítaná” országváltását Olivia Cîmpian. A válogatott aradi tornász édesapja, Marcel Cîmpian a Krónikának hétfőn megerősítette azon sajtóértesüléseket, amelyek szerint 17 éves lánya visszatérne Magyarországról, és ismét román színekben szeretne versenyezni.
Hogy pontosan mi készteti a hazatérésre, azt nem kívánta kommentálni, csupán annyit árult el, hogy az iskola kiemelt ok. „Olivia most lesz tizenkettedikes, érettségi előtt áll és jól tudjuk, hogy az átmenési arány alacsony.

– ecsetelte a futballedző édesapa, aki a visszatérés feltételeit és ügymenetét nem ismeri pontosan. A hazai sportági szövetség név nélkül nyilatkozó illetékese a TelekomSportnak azt mondta, hogy a szervezet elnöke, Andreea Răducanu tárgyal majd a magyarországi kollegáival a helyzet megoldása érdekében, ugyanakkor Olivia Cîmpiannal is „elbeszélgetnek” majd, mert bár visszafogadják, meg kell értenie, hogy a dévai keretből „nem lehet csak úgy ki-be járkálni”.

Hírdetés

Marcel Cîmpian, mint ismeretes,

tavaly júliusban jelentette be, hogy lánya elhagyja a dévai olimpiai központot, hogy a jobb fejlődési lehetőség reményében Magyarországon folytassa pályafutását.

Szeptemberre már a magyar állampolgárságot is megkapta – nagymamája magyar nemzetiségű –, a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) pedig jóváhagyta az országváltását. A 2016-ban junior Európa-bajnoki bronzérmes, később Románia felnőtt válogatottban is bemutatkozó sportoló ez év szeptember 15-től szerepelhetett volna magyarországi színekben, és bár még nem mutatkozott be a piros-fehér-zöldben, a magyar szövetségnek hivatalosan is el kell őt engednie a visszatéréséhez.

Tavalyi távozását, mint ismeretes, sokkhatásként élte meg a hazai válogatott, hiszen Ioana Crişannal együtt a „halványodó” hazai tornászsport reménységének tartották a 2020-as tokiói olimpiai játékokra gondolva. Örült ugyanakkor a magyarországi szövetségi kapitány, Draskóczy Imre, aki „titkon” már ötkarikás csapatkvalifikációt remélt Cîmpian honosításától.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »