Világrekorder lesz a Sátoraljaújhelyen épülő Nemzeti Összetartozás Hídja

Világrekorder lesz a Sátoraljaújhelyen épülő Nemzeti Összetartozás Hídja

Nyitókép: Facebook/ Wáberer György

Az első előkészítési munkálatokkal elrajtolt a majdani világrekorder gyalogos híd kivitelezése Sátoraljaújhelyen, és a tervek szerint 2023-ban már átsétálhatunk rajta.

„A közbeszerzés lezajlott, megvan a kivitelező is. A munkaterületet a város átadta, és a tereprendezéssel tulajdonképpen már el is kezdődött a Nemzeti Összetartozás Hídjának az építése”

– nyilatkozta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere a Turizmus.com-nak.

A híd világrekorder attrakciója lesz a térségnek és Magyarországnak is. A 700 méter hosszú gyalogos híd kategóriájában egyedülálló lesz: a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet köti majd össze 80 méter magasan, ráadásul nagyszerű látványt nyújt a Zemplén-hegység és a Felvidék irányába is.

Hírdetés

A négymilliárd forintos beruházás a magyar kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, amelynek célja többek között a térség turisztikai vonzerejének növelése, biztosítva a fenntartható fejlődést és a régió népességmegtartó erejét.

A Nemzeti Összetartozás Hídja a térség egyik fontos turisztikai pontján helyezkedik majd el és később a Zemplén Kalandpark része lesz.

 „A szerkezet középső részén a tervek szerint üvegfelület fokozza majd az élményt. A célállomás a Várhegy, mely Újhely várának romjait rejti. Ennek régészeti feltárása 2008-ban indult és jelenleg is folyamatban van. Ezen kívül a hegy lábánál működik a Rákóczi Szövetség nemzetközi tábora, amely kiemelt szerepet játszik az anyaország és az elszakadt területek kapcsolatának erősítésében”

– írta közösségi oldalán a közelmúltban a projektről Wáberer György, a Tokaj-Borvidék Fejlesztési Tanácselnöke, Tokaj-Zemplén térségért felelős kormánybiztos.

Turizmus.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »